Actualitate

Lucian Bode, ministrul de Interne anunţa că România va primi migranţi din Afganistan

Publicat: 03 sept. 2021
Lucian Bode, ministrul de Interne la un birou
Ministrul de Interne, Lucian Bode ar putea fi propunerea de premier din partea PNL

În pofida valului de critici venite din partea mai multor persoane, Lucian Bode anunță faptul că România va primi migranți din Afganistan. Ministrul de Interne propune relocarea tuturor afganilor care sunt predispuși la răzbunarea talibanilor.

Vă aducem aminte faptul că în Afganistan este o criză umanitară fără precedent după ce fortețe SUA s-au retras din țara care a fost ocupată de talibani.

Lucian Bode, ministrul de Interne, vrea să primească migranți afgani cu o condiție

Într-o postare publicată, Lucian Bode declară faptul că România este pregătită să primească migranţi din Afganistan. Acesta dace referire la migranţii care se confruntă cu riscuri iminente cum ar fi jurnaliştii, femeile sau copiii. Ministrul de Interne propune şi o condiţie de securitate înainte că România să îi primească:

„Este foarte important ca toate statele membre să își extragă cetățenii din Afganistan. Ați văzut ce se întâmplă în Afganistam și cât de greu e în acest moment să se ajungă la aeroportul din Cabul. Noi vom continua să relocăm persoane aflate în riscuri iminente și aici mă refer la jurnaliști, femei, copiii, cu o condiție: să realizăm toate verificările de securitate. Prioritatea noastră este siguranța cetățenilor noștri”, a declarat Lucian Bode.

Migranţii afgani au fost deja prinși încercând să traverseze România

Conform unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră Arad, patru migranţi au fost prinşi într-un autocamion care era condus de un român. Camionul transporta, conform documentelor, bobine pentru cabluri electrice către o societate din Germania. Afganii încercau în acest fel să plece din România cu destinaţia Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, patru cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 de ani, solicitanţi de azil în România”, a precizat sursa citată. În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Contextul este unul dificil în Afganistanul ocupat de talibani

La nivel mondial, liderii se tem de faptul că talibanii care au ajuns la putere după ce forțele SUA au plecat din Afganistan, se vor răzbuna pe cei care au colaborat cu străinii. De altfel, forțele SUA dar şi alte forţe NATO au evacuat de pe aeroportul din Kabul sute de mii de colaboratori sau cetăţeni străini.

Povestea unui afgan care l-a ajutat pe președintele Joe Biden, în perioada în care acesta era Senator a făcut înconjurul planetei. Acestuia i s-a refuzat dreptul la evacuare în pofida faptului că s-a dovedit extrem de util în urmă cu mai mulţi ani când elicopterul în care se afla Biden a aterizat forțat într-o zonă din Afganistan.

„Bună ziua, domnule președinte: salvați-mă pe mine și familia mea”, a declarat interpretul, identificat doar ca Mohammed, pentru Wall Street Journal. „Nu mă uita aici.”

Cererea de viză a lui Mohammed pentru imigrație în SUA a fost blocată când contractantul de apărare pentru care lucra a pierdut documentele necesare, Brian Genthe, un fost sergent din Garda Națională din Arizona care l-a adus pe Mohammed în misiunea din 2008 pentru salvarea senatorilor, a declarat pentru sursă

Comentarii
  • Sai duca la el acasa in sufrageria lui pe banii lui si pe muzica lui !, bonus sa le dea nevasta si amanta ca sa nu aiba saracii dureri de cap !, ori sai trimita celor care au creat balamucul si problemele acolo la ei in hamerica

  • Normal ar fi sa ne intreabe daca-i vrem. Eu unul nu-i vreau. Au sa ne faca numai necazuri si paguba.
    Kurz, presedintele Austriei, a spus ca au in tara aproape 40000 de afgani si ca nu au reusit sa-i integreze. Ceea ce inseamna ca afganii nu muncesc si ca sunt intretinuti de statul austriac.
    Nu sunt de acord ca banii pe care-i dau la buget sa fie folositi pentru a intretine refugiati, de orice natie ar fi ei.

Adauga un comentariu