Actualitate

Lucian Bode, ministrul de Interne, prima reacție după tragedia de la Pitești: „Este greșit să generalizăm”

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucian Bode ministrul de Interne prima reacție după tragedia de la Pitești Este greșit să generalizăm
Lucian Bode a menționat că România trebuie să adere la Spaţiul Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni, 19 aprilie 2021, cu privire la tragedia de la Pitești, că toate persoanele sunt egale în fața legii și că nu este drept să se pună semnul egal între evenimentul de la Pitești și restul acțiunilor desfășurate de către Poliția Română pe teritoriul statului de drept.

„Nu este corect să se pună semnul egal între evenimentul de la Pitești și restul acțiunilor desfășurate de către Poliția Română. Este greșit să generalizăm, pentru că zilnic în țară avem mii de intervenții ale Poliției Române, care se desfășoară corect, în urma cărora sunt salvate vieți”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode, după ce o persoană a decedat în timpul intervenţiei poliţiştilor români

Ministrul de Interne afirma în intervenţia să publica că este regretabil ceea ce s-a produs vineri, atunci când un bărbat a decedat în timpul unei intervenţii a poliţiştilor piteşteni.

„Este regretabil ceea ce s-a întâmplat vineri, în timpul intervenției polițiștilor, când un om și-a pierdut viața. Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, orice misiune terminată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică care zdruncină încrederea românilor în această instituție fundamentală în stat care este Poliția Română”, a transmis Lucian Bode, astăzi.

Lucian Bode: „Este o anchetă penală în curs”

Oficialul a menţionat că nu mai reia firul evenimentelor. Acesta a precizat faptul că vinovaţii vor plăti, fiecare răspunzând de faptele sale. În aceste momente se desfăşoară o anchetă penala care este încă în curs.

„Firul evenimentelor îl cunoașteți, nu îl reiau. Este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei în rem legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim de o acuzație a procurorilor: lovituri cauzatoare de moarte. Sunt doi polițiști reținuți cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovați vor plăti, iar un lucru trebuie să fie foarte clar: fiecare răspunde pentru faptele sale”, a adăugat el.

Poliţiştii din Piteşti sunt acuzaţi că ar fi ucis un bărbat

Un caz de-a dreptul şocant a avut loc în Piteşti, fiind tras la indigo cu cel al lui George Floyd din Statele Unite ale Americii. Forţele de ordine sunt acuzate că ar fi omorât un bărbat, în vârstă de 63 de ani. Victima ar fi decedat după ce a fost pusă la pământ, iar poliţiştii i-ar fi pus picioarele pe cap, potrivit declaraţiilor martorilor.

Totul a început în momentul în care localul în care se afla bărbatul a izbucnit un incendiu, iar acesta a refuzat să iasă când i s-a cerut să evacueze clădirea.

Poliţiştii care au sosit de urgenţă la faţa locului l-au scos cu forţa pe bărbat şi l-ar fi bruscat. Cetăţeanul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat de cadrele medicale.

”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă”, au precizat martorii.

Adauga un comentariu