Actualitate

Poliţiştii din Piteşti sunt acuzaţi că ar fi ucis un bărbat. Cazul, tras la indigo cu cel al lui George Floyd din SUA. „I-au pus picioarele pe cap” – VIDEO

Publicat: 16 apr. 2021
polițiștii din Argeș au imobiliat un bărbat
Caz de-a dreptul şocant produs în Piteşti, tras la indigo cu cel al lui George Floyd din Statele Unite ale Americii. Forţele de ordine sunt acuzate că ar fi omorât un bărbat, în vârstă de 63 de ani. Victima ar fi decedat după ce a fost pusă la pământ, iar poliţiştii i-ar fi pus picioarele pe cap

Caz de-a dreptul şocant produs în Piteşti, tras la indigo cu cel al lui George Floyd din Statele Unite ale Americii. Forţele de ordine sunt acuzate că ar fi omorât un bărbat, în vârstă de 63 de ani. Victima ar fi decedat după ce a fost pusă la pământ, iar poliţiştii i-ar fi pus picioarele pe cap, potrivit declaraţiilor martorilor.

Totul a început în momentul în care localul în care se afla bărbatul a izbucnit un incendiu, iar acesta a refuzat să iasă când i s-a cerut să evacueze clădirea.

Poliţiştii au pus la pământ un bărbat, iar la scurt timp a decedat

Poliţiştii care au sosit de urgenţă la faţa locului l-au scos cu forţa pe bărbat şi l-ar fi bruscat. Cetăţeanul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat de cadrele medicale.

”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă”, au precizat martorii.

Sursă video: ePitești.ro

Poliţiştii i-ar fi pus picioarele pe gât

Bărbatul ar fi fost recalcitrant, menţionează martorii şi acesta este motivul pentru care ar fi fost nevoie de intervenţia în forţă a poliţiştilor.

Însă, de aici, lucrurile sunt împărţite, pentru că pentru moment, nu a fost transmisă reacţia oficială a Poliţiei Argeş. De asemenea, martorii susţin faptul că omul ar fi fost imobilizat, pus la pământ şi i s-ar fi pus piciorul pe gât. Alţi martori au transmis că bărbatul ar fi fost cumva împins şi ar fi căzut singur. Pentru moment se aşteaptă reacţia oficială a Poliţiei Argeş care vor preciza exact cum s-a intervenit, modul în care a fost imobilizat bărbatul.

„Avea 63 de ani. Chelneriţa a spus că nu ar fi comandat alcool, ci o apă minerală. Nu îl ştia. Poliţiştii spun că au descoperit ulterior, că suferea de mai multe afecţiuni medicale grave şi rămâne de văzut cum a decedat. În acest moment vorbim de un deces declarat din cauza unui stop cardio-respirator”, au declarat martorii, potrivit Antena3.

George Floyd, bărbatul afro-american care a fost ucis de un poliţist

Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, care a fost dat afară din poliție, a neagat vehement acuzațiile ce i se aduc, concret de săvârşirea infracţiunii de omor şi abuz în serviciu.

Moartea lui George Floyd în anul 2020 a stârnit zeci de proteste în toată lumea la adresa brutalității poliției și rasismului.

Avocații apărării menţionează faptul că vor susține la proces că George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit din cauza unei supradoze de droguri și a unei stări de sănătate precare, iar forța folosită a fost „rezonabilă”.

Comentarii
  • Ce ne facem oameni buni ? Acești indivizi plătiți din bani noștri ne omoară nu au mamă nu au tată. se scoală dimineața organul și se întreabă cu să iasă în evidență să îl vadă mă-sa ce prost a crescut și e mândră de ea cum duce prostia m ai departe !!! NU TOȚI DOAR 99%

  • Din pacate suirea cu genunchii pe victima mai ales pe zona gatului este o procedura de imobilizare invatata la scoala de militieni !, in cazul de fata a fost inutila si exagerata aplicarea fortei si imobilizarea betivului care nu era violent cu nimeni si nu ameninta pe nimeni ! , cei doi garcea sunt clar vinovati de crima

  • Domnule ministru, faceti curățenie în politia Argeș, inclusiv șeful sa își dea demisia, ce siguranță sa ai se vede clar în film, iar purtătorul de cuvânt bate câmpii, OARE cine ii tine în brate

  • Interlopi din puliția lui werner care ucide la cămanda ciumei guvid 19 + a mea ——la bulău pe viață toți interlopi din purliția romînă—-să fie iertați bcînd se întoarece mortul din groapă——-

Adauga un comentariu