Actualitate

Lucian Bode, ministrul de Interne reacţionează dur la gafa făcută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Publicat: 10 mart. 2021
Lucian Bode, ministrul de Interne il atacă pe Vlad Voiculescu după ce acesta a publicat informații confidențiale
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, că vor fi efectuate noi controale în legătură cu modul de intervenţie al autorităţilor în cazul tragediei de la Oneşti, susţinând că nu este "supărare mai mare" pentru un ministru să vadă că cei trimişi salveze viaţa oamenilor nu au reuşit să facă acest lucru

Ministrul de Interne reacţionează în scandalul în care este implicat Vlad Voiculescu. Lucian Bode spune că nu este normal ca listele cu adresele legate de sistemul de apărare să fie publicate de ministerul Sănătății. Acesta vine cu argumentul că nu toată lumea ne este prietenă.

Lucian Bode consideră că în urma publicării listelor, pot apărea oameni care să îi filmeze să îi fotografieze pe reprezentanţii sistemului de apărare din România, ori acest lucru este inadmisibil.

Lucian Bode îl atacă pe Vlad Voiculescu

După ce Ministerul Sănătății a decis să publice o listă referitoare la pandemie şi la vaccinare, considerând că sunt informaţii publice şi firești, Lucian Bode, ministrul de Interne îl atacă pe acesta. Într-o intervenţie la un post de televiziune, Lucian Bode consideră că decizia este una greşită mai ales că pe lista apar şi cetăţeni din diverse structuri de securitate. Lista respectivă conţine stradă la care aceştia locuiesc:

„Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații. Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății

Ca o reacţie la publicarea unor informaţii clasificate, premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătăţii. Acesta a explicat că respectivul corp de control a fost trimis pentru a afla dacă, în momentul publicării listei s-au respectat prevederile legale

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate… Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu consideră că a fost un act de normalitate

Ministrul Sănătății,Vlad Voiculescu consideră că publicarea listei este un act de normalitate. În schimb, acesta explică faptul că între el şi premierul Florin Cîtu nu există niciun conflict

„Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare. Pentru a lămuri rapid poziția mea, iată mai jos ideile principale: Transparența deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituție a statului și a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulțumirea este justificată. Vreau să subliniez că aș fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine și premierul Florin Cîțu”, menționa Voiculescu.

Vlad Voiculescu, scandal după ce îşi dorea obligativitatea purtării măştii şi pentru copiii de până în 5 ani

Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri în care a fost implicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost acela când şi-a exprimat intenţia de a introduce obligativitatea purtării măştii de protecţie şi pentru copiii de până la 5 ani. În momentul anunţului, în spaţiul public au apărut o sumedenie de reacţii acide la declaraţia ministrului.

Totuşi, Din fericire pentru miile, zecile de mii de copii, Sorin Câmpeanu a câștigat disputa iar preșcolarii nu vor fi obligaţi să poartă mască de protecţie. În acest sens, Ministerul Sănătății împreună cu cel al Educaţiei au emis şi un comunicat de presă.

Comentarii
  • Bai da’ prost e asta, gramada ! Numai inbecilitati a facut ! Un lucru bun despre el nu poti spune, vai de steaua lui de hastagist oengist. E clar ca va fi primul remaniat. Tataru e 10 clase peste tantalaul asta.

  • Bode iar doarme pe bancheta din spate, el este suparat ca Voiculescu i-a dat in vileag pe securistii care s-au vaccinat inaintea pensionarilor si a bolnavilor, nu este de mirare ca in 2 minute se terminau toate locurile iar batranii inca asteapta un loc eligibil.

    Toate secretarele si rudele securistilor s-au vaccinat la sediile MAI, unde este gafa? daca acele sedii erau secrete poate ca nu ar fi trebuit sa deschida centre de vaccinare acolo?

  • Fără securiști și aparatul lor informativ-represiv se poate trăi mult, bine și decent în România. NU se poate trăi fără cercetători științifici, medici, profesori, ingineri, muncitori cu calificare înaltă etc. Și da, un stat nu poate trăi fără Armată, care să-l protejeze. Fără structuri și combinații sordide putem trăi !

Adauga un comentariu