National

Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, deranjat de faptul că poliţiştii au filmat incidentul în care a fost implicat comisarul-șef Christian Ciocan

Publicat: 08 iul. 2021
Lucian Bode, ministrul PNL de Interne stă pe un scaun într-o ședință de Guvern
Lucian Bode a fost deranjat de faptul că polițiștii l-au filmat pe Christian Ciocan care a avut un comportament necorespunzător

Împuternicit de PNL pentru a ocupa funcţia de ministru de Interne, Lucian Bode se arată deranjat de faptul că poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliție au filmat incidentul în care a fost implicat Christian Ciocan, comisar-șef în MAI.

Într-o conferinţă de presă susţinută de ministru se precizează faptul că Guvernul României prin Ministerul de Interne a demarat o anchetă în legătură cu incidentul în care a fost implicat Ciocan. Vă aducem aminte faptul că în spaţiul public, Sindicatul Europol a publicat un video în care Christian Ciocan îi jigneşte pe poliţiştii care l-au lăsat fără permis pentru că a încălcat mai multe prevederi legale.

Lucian Bode, ministrul de Interne este deranjat de faptul că poliţiştii l-au filmat pe Christian Ciocan

Într-o conferinţă de presă, Lucian Bode a declarat că a fost demarată o anchetă în minister după ce comisarul șef, Christian Ciocan a fost filmat având un comportament jignitor la adresa poliţiştilor care l-au sancţionat pentru că a încălcat mai multe prevederi legale. Altfel spus, ministrul este deranjat şi de faptul că poliţiştii au filmat incidentul şi l-au făcut public prin intermediul Sindicatului Europol:

„Am văzut și eu imainile cu domnul Ciocan. Sunt chestiuni care îmi sunt neclare. Am solicitat un raport de urgență. Pe baza acelui raport voi lua măsuri. Le-am văzut din interiorul unei secții de Poliție, nu un lucru uzual. Trebuie văzut de când colegi polițiști se ocupă cu înregistrări și se dau sindicatului.

Trebuie văzut ce a avut loc în ziua respectivă. (…) Vreau să văd procesul verbal dacă a fost întocmit și așa mai departe. Voi lua măsuri. Indiferent că ești director sau agent astfel de atitudini nu sunt normale. Ești polițist 24 de ore din 24. Atitudinea ta trebuie să impună respect.

Înțeleg că a fost sancționat pentru că avea ITP-ul expirat. Nu contează cine este proprietarul mașinii. Nu mai contează cine pe cine a adus. Contează să respecți legea. Să ai o atitudine corectă, să nu dai subiecte și să generezi astfel de subiecte. Din raport va rezulta tot filmul evenimentului. Nu exclud nici o măsură. El e împuternicit pe funcție”, a spus Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, în cadrul unei conferințe de presă.

Christian Ciocan a rămas fără permis după ce a condus un autoturism fără RCA, ITP, plăcuțe de înmatriculare și pe sens unic

Într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare de către Sindicatul Europol se poate vedea faptul că Christian Ciocan, comisar-șef în MAI are un comportament necorespunzător cu poliţiştii din cadrul Secţiei 4 de Poliţie care l-au prins pe ofiţer conducând un autoturism care nu avea RCA, ITP sau toate plăcuțele de înmatriculare. De altfel, acesta a fost sancţionat cu suma totală de 6000 de lei şi suspendarea permisului de conducere pentru că a condus autoturismul pe un drum cu sens unic.

 

În altă ordine de idei, în aceeași conferință de presă, Lucian Bode a făcut mai multe declarații despre ultimele evenimente care s-au petrecut în spațiul public. Vorbim despre explozia de la Petromidia despre care ministrul a afirmat faptul că nu are noi informații despre incident.

Comentarii
Adauga un comentariu