Actualitate

Lucian Romașcanu a primit aviz pozitiv pentru portofoliul Ministerului Culturii

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucian Romașcanu a primit aviz pozitiv pentru portofoliul Ministerului Culturii
Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a declarat că aşteaptă rezultatul unei anchete şi îşi doreşte ca TVR să nu fie implicată în scandalul eliminării punctajului juriului românesc de la Eurovision

Un nou aviz pozitiv pentru miniștrii Guvernului Ciucă. Senatorul Lucian Romaşcanu a primit aviz favorabil, miercuri, 24 noiembrie 2021, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru funcţia de ministru al Culturii.

Astfel, s-au înregistrat nu mai puțin de 15 voturi pentru numirea ca ministru, trei voturi împotrivă şi o abţinere din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Lucian Romașcanu, avizat pozitiv pentru Ministerul Culturii

Lucian Romașcanu, propus ministru al Culturii în audierea din comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a primit 15 voturi. Acesta a transmis înainte de aflarea rezultatului că cea mai importantă prioritate este finanțarea, iar ministerul pe care ar urma să-l conducă are un rol în susținerea evenimentelor culturale.

”Sper să preiau din ceea ce s-a întâmplat bine, cu viziune până acum, și să ducem mai departe. Cea mai importantă prioritate este finanțarea, n-am reușit să ne apropiem de 0,1% din PIB decât în anul Centenarului. Mare parte din bani nu fac decât să tranziteze Ministerul, mergând către salariile instituțiilor subordonate, iar programe importante, precum cel de restaurare a monumentelor istorice, s-au văzut întotdeauna fără fonduri necesare. Mi-aș dori să conving colegii din Guvern să ajungem la 0,1% din PIB, iar, în următorii 8 ani, sperăm la 1%. Industria creativă din România aduce 3,5% din PIB, chiar în contextul acesta vitreg, iar Ministerul Culturii joacă un rol extrem de important în susținerea tuturor evenimentelor culturale, chiar dacă sunt ale statului sau sunt operate de jucători independenți”, a spus Lucian Romașcanu.

Și ministrul Sportului, Eduard Novak, a primit aviz pozitiv

Astăzi, Eduard Carol Novak, propus ministru al Sportului, a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism a primit 17 voturi pentru şi 5 împotrivă, dar și 3 abţineri.

”Trebuie să creăm un sistem să motivăm și să punem la lucru antrenorii, să fie specializați, pe categorii și, desigur, să fie și recompensați financiar. Un salariu de 2.500 de lei – 3.000 de lei nu e motivant pentru antrenori.” a spus Eduard Novak, care a precizat că e nevoie de o generație nouă, tânără de antrenori.

Ministrul propus la Agricultură a primit aviz favorabil

Adrian Chesnoiu, propunerea la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost avizat pozitiv cu 28 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.

”Agricultura României este la un moment de răscruce, vedem ce se întâmplă la nivel global. România e un mare producător de cereale, cu un potențial agricol fantastic, pe care, din păcate, poate nu am știut cel mai bine să-l exploatăm ca să putem deveni, pe lângă exportator de materii prime, exportator de produse cu valoare adăugată” a afirmat Adrian Chesnoiu, punctând că ”este un pilon principal să înțelegem, poate în al 12-lea ceas, că atât timp cât știm să producem și fermierii români sunt capabili să producă materie primă de înaltă calitate, este responsabilitate noastră, a factorilor decidenți, să venim cu politici publice coerente”.

Adauga un comentariu