Local

Lucrări de toaletare a arborilor în municipiu. Iată zonele vizate

Publicat: 30 apr. 2020

În această perioadă, echipele SC Servicii Publice Iași SA au început toaletarea mai multor arbori din oraș. Direcția subordonată municipalității a început o acțiune de acest gen pe strada Vasile Lupu, pe șoseaua Iași – Tomești, Calea Chișinăului și bulevardul Virgil Săhleanu. În această perioadă vor mai avea loc lucrări asemănătoare și în zona aliniamentelor din strada Ciurchi, strada Mihail Kogălniceanu și aleea Mihail Sadoveanu.
Astăzi, 30 aprilie, în programul de toaletări vor fi adăugate aliniamentele de arbori de pe strada Oancea și din zona Colegiului Național „Emil Racoviță”.
Lucrările respective au avizul Agenției pentru Protecția Mediului și sunt făcute la solicitarea unor asociații de proprietari, societăți comerciale și instituții publice.

„Angajații municipalității vor face lucrări de eliminare a ramurilor uscate și lucrări de toaletare în verde în vederea formării și echilibrării arborilor. Ramurile uscate vor fi tăiate de la bază, iar cele verzi vor fi scurtate cu maximum 25 la sută din lungime. Tăieturile vor fi făcute oblic și vor fi sigilate cu vopsea ecologică pentru a preîntâmpina apariția dăunătorilor și uscarea arborilor. Toaletările se fac cu ajutorul platformelor cu braț de ridicat, cu motofierăstraie și cu alpiniști utilitari, iar crengile rezultate vor fi transportate în depozitul SPI cu autobasculante. În situația în care apar urgențe, echipele SPI vor acționa în vederea eliminării pericolului”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Comentarii
  • Sunt copaci pe spatiile dintre blocuri, rupti, cu crengi atarnate care pot sa cada oricand . Anul trecut am rugat pe cei care curatau sa toaleteze un copac din care se scurg crengi rupte, dar nu s au sinchisit……. Totusi platim impozite si taxe la primarie dar curatenie serioasa se face doar in zona centrala. Zona Metalurgie str.Mosu, Parcului, sunt trecute la zona B, conditiile sunt de zona F?????

Adauga un comentariu