Actualitate

Lucrări pe mai multe drumuri județene din Iași. Iată lista emisă de Consiliul Județean

Publicat: 17 feb. 2020

Autoritățile județene au demarat în această perioadă o serie de proiecte legate de reabilitarea unor drumuri din Iași

În această perioadă, lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor județene au fost reluate. Condițiile meteo favorabile au permis echipelor de constructori să reînceapă activitatea mai devreme decât era programat. Autoritățile au arătat că pe drumul județean DJ 246 se lucrează la podul dintre localitățile Ipatele și Cuza Vodă. S-au montat grinzile prefabricate, urmând să fie realizate placa de suprabeton și umpluturile de pământ la rampele de acces. A fost finalizat zidul de sprijin lung de 115 metri, necesar susținerii versantului, de la ieșirea din localitatea Cuza Vodă către Țibănești. Totodată, se montează podețele transversale pe sectorul de drum dintre Tufeștii de Sus și Șcheia, cele până la Țibănești fiind deja finalizate.

„Am începutul cu dreptul anul în ceea ce privește lucrările pe drumurile județene. Vremea bună a venit în ajutorul nostru, al celor care administrăm aceste sectoare de drum, al constructorilor care au putut ieși mult mai devreme pe teren cu echipele de muncitori și deopotrivă al beneficiarilor, cetățenii județului, care au nevoie de o infrastructură modernă pentru a putea circula. În buget sunt prevăzuți bani pentru toate aceste lucrări. Și pentru alte sectoare de drum contractele de execuție sunt semnate, astfel că nimic nu ne mai împiedică să avem anul acesta zeci de drumuri reabilitate”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Noi proiecte în aprobare

Pentru DJ 246 limita județului Vaslui – Tufeștii de Sus – Scânteia – intersecție DJ 248 – Șcheia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești, km 20+450-56+506 (total 36 de km) a fost încheiat cel mai mare contract de finanțare a unui drum din județul Iași, cu fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Mai multe drumuri județene vor intra în proces de modernizare dacă proiectele supuse dezbaterii consilierilor în ședința ordinară de astăzi vor fi aprobate. Suma de 6.1 milioane lei ar urma să fie alocată pentru reparații curente pe DJ 248A: Glodenii Gândului ( km 38+800 – 41+200), pe DJ 207A: lim. jud. Neamț – Stornești (km 29+595 – 34+400), la podul pe DJ 248A (km 34+566, de la intrarea în localitatea Țibana), dar și pentru amenajarea platformelor pentru verificarea tonajelor autovehiculelor pe DJ 208: Pașcani – lim. jud. Suceava, DJ 248: Iași – Scânteia, DJ 282C: Țigănași – Vlădeni, DJ 282B: Șipote – Plugari.

Adauga un comentariu