Actualitate

Ludovic Orban a decis care elevi vor primi măști de protecție gratuit

Publicat: 27 aug. 2020
ALT=
Ludovic Orban a decis care elevi vor primi măști de protecție gratuit

Premierul României, Ludovic Orban, a decis care elevi vor primi măști de protecție gratuit. Ludovic Orban a precizat că se vor asigura măști în special pentru elevii din familiile defavorizate.

„Aici am spus foarte clar că noi vom asigura măști în special pentru copiii, elevii, din familiile defavorizate. Pentru copiii care sunt în familii care au venituri peste medie, este complicat să asiguri măști și nu ar fi corect.

Noi vom asigura măști pentru copiii ai căror părinți sau familii nu au posibilitatea financiară de a achiziționa aceste măști și vom face acest lucru”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a decis care elevi vor primi măști de protecție gratuit

Premierul a precizat că măsurile Guvernului se îndreaptă către categoriile sociale care efectiv au nevoie de acea formă de ajutor.

„Sigur că sunt toți copiii la fel, dar părinții nu sunt toți la fel. Părinții, din punct de vedere al veniturilor au diferențe de venituri. Tot ce cumpără Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, cumpără din bani publici. Orice măsură trebuie îndreptată către acele categorii care efectiv au nevoie de acea formă de sprijin”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat zilele trecute că a alocat 175 de milioane de euro care sunt destinaţi decontărilor, cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am alocat 175 de milioane de euro care sunt destinaţi decontărilor, cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru: achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de dezinfectanţi, substanţe de dezinfecţie.

În pregătirea şcolilor este un paterneriat în care este implicat şi Guvernul, sunt implicare şi autoriăţile locale şi toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asiugăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măști pentru copii!“

Fostul președinte Traian Băsescu a avut o reacție dură la declarația Ralucăi Turcan, care a spus că Guvernul nu poate să asigure măști pentru copii. Vorbind despre începerea noului an școlar, Traian Băsescu a spus că rezolvarea problemei privind asigurarea de măști pentru copii poate fi găsită la administrațiile locale, dar ea trebuie să fie însoțită de „niște bani” și „de o metodologie” de la Guvern.

„Soluţia trimiterii la administraţiile locale este o soluţie bună, dar ea trebuie însoţită de două lucruri. În primul rând de o metodologie pentru că nu poţi să pui fiecare primar în situaţia de a face după capul lui cum crede. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei trebuie să emită o metodologie. Ministerul Educaţiei trebuie să stabilească un program. Pe de altă parte trebuie trimişi nişte bani la administraţiile locale pentru că sunt la partea terminală a anului şi nu cred că mai au resurse după ce au cheltuit enorm în prima parte a pandemiei. Aceste două lucruri trebuiesc făcute“, a declarat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP a contrazis afirmația vicepremierului Raluca Turcan, care a spus că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii din țara aceasta, pentru toți profesorii”.

„Nu se poate lăsa situaţia la nivelul de fiecare să se descurce pentru că acest lucru nu este posibil, va ieşi o harababură. Alt element extrem extrem de important, sistemul de protecţie al copilului. Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măşti pentru copii“, a spus Traian Băsescu.

Adauga un comentariu