Coronavirus

Ludovic Orban a făcut anunțul momentului în România!

Publicat: 20 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban a făcut anunțul momentului în România

Premierul a vorbit despre scenariul care prevede un milion de cazuri de Covid-19 în septembrie. Ludovic Orban consideră că toate instituțiile iau toate măsurile necesare.

Șeful executivului s-a ferit să spună dacă guvernul ia în calcul prognoza sumbră și a precizat doar că au existat mai multe scenarii, iar unul dintre ele nu s-a confirmat.

„Noi ne facem datoria”

„Sunt mai multe prognoze care au fost făcute de la începutul epidemiei. Mi-aduc aminte de o prognoză extrem de pesimistă privind România, care dădea niște cifre pentru aprilie-mai care nu s-au confirmat. Noi ne facem datoria. Toate instituțiile, autoritățile, toate structurile aflate în coordonarea Guvernului și specialiștii care se luptă în prima linie își fac datoria și iau toate măsurile care sunt posibile legal”, a spus Orban, scrie Digi 24.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, consideră că autoritățile pot gestiona situația și că măsurile luate vor duce la o scădere a numărului de noi cazuri de Covid-19: „Nu luați în calcul știri alarmiste. Nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora. Este clar că avem o creștere, că avem focare, că acestea sunt regionalizate în anumite zone, nu e la nivel național. Dacă ne concentrăm spre a comunica mai bine, spre a explica cetățenilor din acele zone eu cred că acest nivel de alarmare și dinamica acestei creșteri se va opri și va fi într-un platou și apoi în coborâre”.

Prognoza realizată de compania Avantera pentru CNSU arată că România se va confrunta cu o situația gravă în august. Conform acestei predicții, la mijlocul lunii viitoare vom avea deja peste 50.000 de cazuri active de Covid-19, iar 4.000 de persoane ar putea fi la Terapie Intensivă din cauza coronavirusului.

Adauga un comentariu