Actualitate

Ludovic Orban, anunțul momentului despre noile restricții: „Nu vom introduce măsuri suplimentare” – VIDEO

Publicat: 12 nov. 2020
Ludovic Orban dă declarații de presă
Premierul Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre noile restricții. De asemenea, joi, 12 noiembrie 2020, prim-ministrul României a răspuns dacă ne putem deplasa să ne vizităm rudele sau nu din alte județe.

„În ceea ce reprezintă prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsurile suplimentare, considerăm că la ora actuală avem la dispoziție instrumentele pentru a putea opri creșterea numărului de cazuri.

Pe rezultatele testărilor din ultimele cinci zile, constatăm că am oprit creșterea, ba chiar e o oarecare tendință de plafonare a numărului de cazuri, dar nu putem spune dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru e să intrăm cât mai rapid pe platou. Tocmai din acest motiv am și decis să suplimentăm măsurile cu cele adoptate în urma prezenței domnului președinte la ședința de Guvern”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Putem sau nu să ne vizităm rudele din alte județe? Premierul Orban a făcut anunțul

Premierul României, Ludovic Orban, a avut o intervenție publică prin care a transmis anumite detalii românilor care sunt nelămuriți dacă se pot deplasa în alte județe să își vadă rudele. Șeful PNL precizează că nu vor fi introduse astfel de restricții de circulație.

„Dacă respectăm regulile de protecție sanitară, păstrăm distanța, purtăm mască, riscul de infectare e mai mare. Cu cât rata de infectare e mai mare într-un județ cu atât crește șansa să ne întâlnim cu cineva infectat”, a declarat Ludovic Orban.

Carantinarea unor orașe din România

Premierul Ludovic Orban a discutat de asemenea și despre posibilitatea unui lockdown a unor oraşe cum ar fi Sibiu şi altele.

„Din ce vedem, evoluţia pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu. De asemenea există pe Alba Iulia, mai sunt discuţii la Timişoara dar acolo a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească… oricum am văzut o tendinţă de atenuare a curbei de creştere. De asemenea la Cluj… dar şi acolo am văzut că în ultima lună au luat măsuri foarte hotărâte, deci deocamdată nu se întrunesc condiţiile de carantinare.

Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a declarat Ludovic Orban.

România nu a intrat încă pe platou

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații, joi, 12 noiembrie 2020, cu privire la faptul că a existat un risc în ultimele 14 zile de intrare pe o progresie geometrică în ceea ce privește înmulțirea cazurilor de Covid-19, însă în urma restricțiilor introduse de Cabinetul Orban creșterea s-a oprit și este „o oarece tendinţa de plafonare” a numărului de noi cazuri.

„Trebuie să vă spun, sigur, prudent, ca a existat un risc în ultimele două săptămâni de intrare pe o progresie geometrică. Pe rezultatele testărilor din ultimele 5 zile constatam că am oprit această creştere ba chiar e o oarecare tendinţa de plafonare a numărului de cazuri, dar nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai rapid pe platou, tocmai din acest motiv am decis să suplimentăm măsurile. Urmărim acum cu maximă atenţie efectele”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu