National

Ludovic Orban ar putea ataca la Curtea Constituţională a României legea privind dublarea alocaţiilor

Publicat: 05 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban ar putea ataca la Curtea Constituţională a României legea privind dublarea alocaţiilor
Ludovic Orban ar putea ataca la Curtea Constituţională a României legea privind dublarea alocaţiilor

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi premierul României a oferit câteva declaraţii extrem de controversate legate de legea creşterii alocaţiilor pentru copii. Premierul României a luat în calcul varianta în care, PNL-ul, va ataca la Curtea Constituţională a României, legea privind dublarea alocaţiilor.

Ludovic Orban ia în calcul analizarea modului în care legea poate fi atacată la Curtea Constituţională a României. Scuza premierului pentru posibilitatea ca elevilor să nu li se mărească alocaţiile este ”responsabilitatea Guvernului”

Ludovic Orban crede că dublarea alocaţiilor este o pomană şi face apel la responsabilitate

Premierul Ludovic Orban crede că votarea unei astfel de legi este dovada unei pomeni electorale şi ca parlamentarii ar trebui, în viitor, să se abţină de la a vota asemenea ”pomeni”. Ludovic Orban analizează modalitatea prin care legea dublării alocaţiilor poate fi atacată la Curtea Constituţională a României.

”Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocațiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban.

România se afla într-o situaţie dificilă! Vine este, ca de obicei, greaua moştenire

Vinovată pentru situaţia economică în care se afla România este ””greaua” moştenire. Totuşi, Ludovic Orban considera că dacă Guvernu nu va fi prudent se risca apariţia unei grave crize economice în ţară.

”Dacă nu suntem prudenți, dacă nu gândim fiecare măsură, dacă nu chibzuim fiecare pas, riscăm să provocăm o gravă criză economică. Toate măsurile luate de noi au ținut economia la un nivel de activitate mulțumitor. Efectele crizei economice provocate de epidemie nu sunt așa de mari cum arătau estimările”, a mai spus premierul.

Parlamentul a respins miercuri, 3 iunie 2020 ordonanţa Guvernului în care se dorea amânarea creşterii alocaţiilor copiilor până pe data de 1 august 2020. Decizia a fost luată cu 209 voturi pentru, trei împotriva şi 98 de abţineri. Proiectul de lege votat în Parlament prevede dublarea de la 150 ron la 300 de ron a alocaţiilor copiilor.

Adauga un comentariu