Actualitate

Ludovic Orban: „Bugetul nu mai ajunge astăzi în Parlament“

Publicat: 22 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban Bugetul nu mai ajunge astăzi în Parlament
După ce și-a făcut un nou partid, Ludovic Orban a anunţat că intră și în cursa pentru alegerile prezidențiale pentru a nu fi câştigate de Partidul Social Democrat

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat luni, 22 februarie, că proiectul de buget pentru 2021 nu va mai ajunge astăzi în Parlament. Premierul Florin Cîțu anunțase că proiectul de buget va ajunge luni, 22 februarie, în Parlament

De asemenea, el a mai anunțat că Guvernul se va reuni în cursul acestei zile pentru a adopta forma finală a bugetului după favorabil cu propuneri/observații din partea Consiliului Legislativ.

„Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ, pentru legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

Amendament privind gratuitatea transportului pentru studenți

Deputatul PNL Pavel Popescu a vrut să depună luni, 22 februarie, un amendament prin care să fie tăiată gratuitatea pentru transportul cu trenul pentru deputaţi şi senatori.

Colegii acestuia s-au opus iniţiativei, iar deputatul s-a răzgândit.

Surse politice susțin că mai multe partide parlamentare care nu susţin această iniţiativă. Totuși, inițiativa parlamentarului liberal a fost împiedicată chiar de PNL, partidul care e la guvernare şi decide ca studenţii să nu mai beneficieze de gratuite pe liniile CFR.

Ludovic Orban şi Florin Roman au pregătit un amendament prin care cer o gratuitate pentru 24 de călătorii anual.

Florin Cîțu, despre amendamentele PSD: „Vor să ne scoată din UE!“

Premierul Florin Cîțu a spus că amendamentele pe care le-au depus social-democrații la proiectul de buget pentru 2021 au scopul de a scoate România din UE.

„M-am uitat la sursa de finanțare și fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuții la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat Florin Cîțu.

PSD a propus mai multe amendamente la bugetul pentru 2021

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că a adus mai multe amendamente proiectului de buget propus de Coaliția de Dreapta și a propus și un buget alternativ.

„Categoric, nu vom vota! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare. Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, a menționat Marcel Ciolacu.

 

Adauga un comentariu