National

Ludovic Orban, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: „Nu poate să îşi permită să fie partizan”

Publicat: 22 sept. 2021
Ludovic Orban, fostul președintele PNL stă la un birou
Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților astăzi, 13 octombrie 2021

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că prin declarațiile în care și-a exprimat susținerea față de Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis a dat dovadă de partizanat.

„Preşedintele României nu poate să îşi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent care este partidul politic respectiv. Nu am văzut nicio declarație publică a președintelui”, a declarat liderul PNL.

Întrebat miercuri seară despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis de susținere a lui Florin Cîțu la alegerile din PNL, Ludovic Orban a spus că gestul președintelui nu este constituțional și nici moral:

„Preşedintele României nu poate constituţional şi sunt convins că nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. (…) Asta chiar excede Constituţia şi mai ales poate să creeze o problemă în Partidul Național Liberal.

Pentru că dacă este ales un candidat care este sprijinit de preşedinte, toată lumea o să zică că preşedintele României a impus preşedintele, dacă nu este ales candidatul sprijinit de preşedintele României se poate crea percepţia că între PNL şi preşedintele României a apărut o fractură”, a spus Ludovic Orban la Digi 24, potrivit Mediafax.

Aflat la New York la Adunarea Generală a ONU, Klaus Iohannis a anunțat că va participa la Congresul PNL.

Președintele a transmis un mesaj de susținere pentru Florin Cîțu:

„Îl încurajez pe Florin să continue și să nu se teamă și pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîțu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”

Premierul Florin Cîțu, despre Congresul PNL: „Se va purta mască”

Premierul Florin Cîțu a dat detalii de spre modul în care se va desfășura Congresul PNL în condițiile noilor norme impuse de evoluția pandemiei de Covid-19.

„La congresul PNL se va purta mască. Este legal pentru că este un spațiu de 3 metri pătrați de persoană. Sunt 15.000 de metri pătrați deci 5.000 de persoane maxim și se poate ține în condiții de legalitate. Până la urmă trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, avem certificat, nu putem să ne oprim de fiecare dată”

În ceea ce privește restricțiile pentru persoanele vaccinate, premierul consideră că cei vaccinați ar trebui săși vadă de viață fără niciun fel de restricții

„Nu ar trebui să existe restricții pentru persoanele vaccinate. Persoanele vaccinate ar trebui să-și vadă de viață”, a declarat Florin Cîțu

Adauga un comentariu