Actualitate

Ludovic Orban, detalii despre medicul-erou de la Piatra Neamț: „Testul PCR făcut în Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a făcut test Real Time PCR” – VIDEO

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban detalii despre medicul-erou de la Piatra Neamț Testul PCR făcut în Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a făcut test Real Time PCR - VIDEO
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Medicul care a devenit erou după ce a încercat să salveze pacienții ce ardeau în incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a primit marți un rezultat negativ la testul de coronavirus efectuat în Belgia. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis, luni seara, 16 noiembrie 2020, faptul că doctorul a avut un test pozitiv pentru SARS – COV – 2făcut la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

Contraziceri între testele Covid-19 ale medicului erou de la Piatra Neamț

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat luni că probabil testul de la Floreasca nu a fost unul Real Time PCR. Acesta a indicat că medicul este „stabil” in aceste momente.

„Probabil la Floreasca nu a fost test real timp PCR pentru ca nu au avut timpul necear, posibil sa fi fost test antigen. De altfel, s-a vindecat si are anticorpi, probabilitatea sa aiba Covid era foarte mica. A trecut prin boala si s-a vindecat. (Starea lui de sanatate) Este stabila, ne rugam sa se vindece. Stiti ca primele 3 zile in care apar dezechilibre sunt foarte importante. Suntem aproape de perioada de 3 zile si imi doresc din tot sufletul sa se vindece”, a declarat premierul.

Nelu Tătaru a precizat de asemenea luni seara că, în Belgia, medicul a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament şi toaleta arsurilor, doctorul având arsuri pe 70% din suprafaţa corporală.

Cadrul medical Ioan Cătălin Denciu a suferit arsuri serioase încercând să salveze pacienţii din salonul de Anestezie și Terapie Intensivă afectat de incendiul care a avut loc sâmbătă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, care a dus la moartea a 11 persoane.

Ludovic Orban, despre circulara trimisă în Cabinet: Funcționarii nu au prioritate la vaccinul COVID-19

Cabinetul Orban are în vederea pregătirea intensă privind campania de vaccinare împotriva Covid-19. Chiar dacă prim-ministrul Ludovic Orban a declarat faptul că primii care vor fi vaccinați sunt medicii și persoanele vulnerabile, totuși există o clasă cu totul și cu totul apare: demnitarul/funcționarul guvernamental.

În cadrul xecutivului, pe la toate ministerele există o circulară prin care li se cere cetățenilor să se înscrie pe lista pentru vaccinare anti Covid-19.

La solicitarea Ministerului Sănătății, fiecare minister trebuia să trimită până la data de 16.11. 2020 lista cu cei care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19. O astfel de circulară a fost transmisă în cadrul fiecărui minister.

Nu se știe numărul medicilor ce vor să se vaccineze

La nivel oficial, Executivul nu a anunțat un astfel de demers în unitățile spitalicești, pentru a vedea câți doctori doresc să se vaccineze. Totodată, nu a început niciun recensământ pentru persoanele vulnerabile care ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea împotriva Covid-19.

„Despre campania de vaccinare vă pot spune atât. Priorităţile la vaccinare, în funcţie de cantităţile care ne vor fi livrate, sunt cele anunţate de preşedintele României. Nu ştiu de ce au fost..nu mă întrebaţi pe mine de ce au fost trimise. Ce pot să vă spun, nu, cheia de interpretare nu este că au prioritate funcţionarii, nu. Ordinea de priorităţi este anunţată de Președinte”, a transmis premierul.

Adauga un comentariu