National

Noi informații de la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Cum se simte medicul erou care a fost implciat în incendiul de la Piatra-Neamț

Publicat: 16 nov. 2020
Ioan Cătălin Denciu
Ioan Cătălin Denciu

Cătălin Ioan Denciu, medicul care a suferit arsuri încercând să salveze pacienții și colegii din incendiul izbucnit la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Piatra-Neamț a fost trasnferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles pentru a fi tratat. Conform comunicatului oficial se pare că acesta este încă în stare gravă iar în cursul zilei de mâine va fi supus unei examinări specifice pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor.

„Informare privind starea de sănătate a medicului român cu arsuri grave transferat in cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles:

​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă.
În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuua, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie”, se arată în comunicatul oficial.

Adauga un comentariu