National

Ludovic Orban, despre situația de la spitalul din Reșița: „Este absolut revoltător!”

Publicat: 02 dec. 2020
ludovic orban la o conferinta de presa
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Procurorii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, după apariţia în spaţiul public a unor imagini de la Spitalul din Reşiţa, cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi.

Ludovic Orban a precizat că președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a cerut schimbarea conducerii spitalului, după ce managerul unității demisionase.

”Este absolut revoltător! Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple în România. Președintele PNL al Consiliului Județean, Romeo Dunca, a solicitat dezafectarea spitalului, încă de la preluarea mandatului. Președintele CJ a schimbat conducerea spitalului. Nu vreau să fac politică pe tema asta.”, a spus Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Ce se întâmplă la spitalul din Reșița

Cinefilii pot spune că imaginile prezentate de un bolnav de COVID-19 internat în Spitalul Judeţean Reșița pot fi cu succes dintr-un film de groază. Pe imaginile apărute în spaţiul public se poate vedea faptul că în spitalul amintit mai sus este o mizerie de nedescris iar pacienţii stau pe jos, fiind lăsați de izbeliște.

Mizerie, igrasie, indolență și lipsă de profesionalism sunt cuvintele care îţi trec prin minte atunci când vezi pozele din GALERIA FOTO. Spitalul Județean Reșița este un focar în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, managerul spune lucid că imaginile reprezintă dovada neputinţei sistemului sanitar.

Imagini de groază în spitalul Județean din Reșita

Pe imaginile publicate de un pacient din Spitalul Judeten Reșita se poate observa faptul ca pacienţii sunt lăsaţi de izbelişte, sunt neîngrijiţi şi mizeria este la ordinea zilei. Managerul spitalului a declarat pentru jurnalişti faptul că s-a demarat o anchetă în acest sens. Imaginile sunt verificate şi confirmate de conducerea unităţii medicale.

Lucid, managerul recunoaşte faptul că imaginile arată neputinţa sistemului medical. Pe imagini apar pacienţi care sunt bolnavi de COVID-19 dar care au şi probleme psihice. Totuşi, putem, într-o notă subiectivă afirma că sistemul medical este format și din oameni, nu numai din dotări. Iar din aceste considerente, pentru evitarea unei astfel de situaţii îţi trebuie doar oameni, oameni care au grijă de oameni. În fond, lipsa de tehnologie care, desigur, este evidentă nu ţine loc de necesitatea de a avea un spital curat. Ori, se poate observa faptul că mizeria este omniprezentă în instituţia care ar trebui să trateze oamenii.

Una dintre explicaţiile managerului este aceea ca de persoanele cu boli psihice se ocupă personalul medical specializat pe infecţioase şi ca personalul nu are timpul necesar pentru a oferi îngrijirea de care aceştia au nevoie. În plus, la această problemă se adaugă deficitul de cadre medicale din spital.

 

Adauga un comentariu