Actualitate

Ludovic Orban nu ar mai vrea demiterea lui Vlad Voiculescu! Consideră că stabilitatea coaliţiei este mai importantă

Publicat: 12 apr. 2021
Ludovic Orban, președintele PNL într-o coferință de presă
Revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului a fost făcută în conformitate cu procedurile constituţionale, urmând ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare să fie numită o nouă persoană în această poziţie, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban

Pare să fie o întorsătură de situaţie în şedinţa celor de la PNL după ce tot mai multe voci liberale au scandat împotriva menţinerii pe funcţie a ministrului Vlad Voiculescu. Conform unor surse, Ludovic Orban nu ar mai vrea demiterea acestuia susţinând că stabilitatea coaliţiei este mai importantă.

În şedinţa din cadrul PNL mai mulţi lideri au anunţat şi au cerut demiterea lui Vlad Voiculescu. Cel mai vocal a fost deputatul PNL, Ben Oni Ardelean.

Ludovic Orban nu l-ar mai vrea demis pe Vlad Voiculescu

Conform unor surse stiripesurse.ro, Ludovic Orban şi-a schimbat atitudinea în ceea ce îl priveşte pe Vlad Voiculescu. Președintele PNL susţine că nu l-ar mai vrea demis pe ministrul Sănătății, coaliţia de guvernare fiind mai importantă decât acest lucru. Totuşi, declaraţia a venit în contextul în care Ben Oni Ardelean a declarat răspicat că îl doreşte demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De altfel, deputatul PNL și-a anunțat intenţia de a spune în şedinţa PNL despre necesitatea unei demiteri a ministrului Vlad Voiculescu

1. Premierului Florin Cîţu i-am solicitat demiterea de urgență a domnului Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Gestionarea pandemiei și încrederea populației în măsurile impuse de Guvernul României nu mai pot fi puse în pericol de un ministru iresponsabil, ascuns în spatele unor birouri închise; (…) a scris parlamentarul pe o reţea de socializare

Dan Barna sare în apărarea lui Vlad Voiculescu

De altfel, vicepremierul Dan Barna din USR, a explicat că nu se poate vorbi despre o demisie sau demitere a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Vicepremierul a mai explicat că în cadrul şedinţei coaliţiei se va discuta şi se va apela la dialog iar demiterea lui Voiculescu nu este un subiect abordabil.

De altfel, în ultima perioadă, tot mai multe voci din PNL au cerut în cor demiterea lui Vlad Voiculescu spunând că acesta este un ministru dezastru și că se ocupă cu total altceva decât să gestioneze pandemia de covid-19. De exemplu, parlamentarul PNL, Florin Roman a dezvăluit faptul că Voiculescu a numit politic un întreg Consiliu de administraţie la Spitalul de Urgență Târgu Mureș:

La Târgu Mureş îi expira managerului mandatul, Consiliul de Adminsitratie organizează concurs pentru ocuparea acestui post şi, ce să vedem, domnul Voiculescu, la câteva minute după ce această decizie a Consiliului este comunicată public, numeşte şi un manager şi un Consiliul de Administraţie din rândul apropriaţilor domniei sale. a spus deputatul Florin Roman.

Florin Cîțu susține că decizia de remaniere este la el

Pentru ca totul să capete o alură din ce în ce mai ciudată, ieri, premierul Florin Cîțu a lăsat să se înteleagă că, dacă nu își va da demisia din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu va fi demis. Într-o conferință de presă, premierul a spus răspicat faptul că el este singurul care decide daca îl va remania sau nu pe Voiculescu:

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a zis Florin Cîțu.

Comentarii
  • Sica mandolina nu se dezminte, il doare la basca de poporul roman (inclusiv de retardatii care au votat peeneeleee useereee udeemeereee), l-ar pune si pe motanul sau ministrul sanatatii ca el sa aiba functii, că meserie nu a avut niciodata, ca si golanul ala nesimtit de votculescu!

  • Guvernul a fost cocotat de mediocrul Iohanis,nu prin rezultatul votului.In aceste conditii, cum sa nu ramana la guvernare? Iohanis si guvernul sau sfideaza romanii; ii arunca la groapa in saci,scoate pacientii din spitale si-i trimit acasa,tinind de scaunul pe care stau nemeritat etc.Este revoltator! Pe cand vor fi aruncati si acestia la groapa de gunoi a istoriei?

Adauga un comentariu