Actualitate

Ludovic Orban nu consideră că alegerile parlamentare ar putea duce la creșterea numărului de cazuri de COVID-19

Publicat: 31 oct. 2020
Ludovic Orban dă declarații de presă
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că alegerile și campania electorală nu vor provoca o creștere a numărului de persoane infectate. Prim-ministrul a mai spus că alegerile trebuie să fie organizate pentru ca persoane precum Iordache și Weber să nu mai ajungă în fruntea unor instituții. Mai mulți specialiști au atras atenția public asupra faptului că marea problemă este legată de campania electorală, nu ziua votului reprezentând riscul de răspândire a virusului.

Premierul Ludovic Orban a spus că alegerile parlamentare nu îi vor pune pe oameni în pericol dacă respectă regulile anti-COVID. Șeful Guvernului a mai declarat că în cazul în care scrutinul programat pentru 6 decembrie nu se va desfăşura, persoane ca Florin Iordache și Renate Weber vor fi instalate în continuare în fruntea instituțiilor cheie ale statului, informează Mediafax.

„Derularea campaniei electorale nu reprezintă niciun risc suplimentar, privitor la răspândirea virusului. În cazul în care candidații respectă regulile, nu există niciun fel de risc pentru a crește răspândirea virusului. Ziua în care organizăm procesul de vot este organizată de asemenea natură încât omul să poată merge în siguranță la vot. Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu o să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România înspre faliment şi înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri. Democrația înseamnă alegeri”, a spus premierul României pe Facebook.

Ludovic Orban a mai spus că alegeri sunt organizate în această perioadă și în alte țări, exemplul cel mai bun fiind scrutinul prezidențial din Statele Unite ale Americii.

„În toate țările europene s-au organizat alegeri, indiferent că au fost alegeri prezidențiale, parlamentare sau locale, au fost organizate la termen. În Statele Unite, deşi Statele Unite se confruntă cu cel mai mare număr de infectări, se organizează alegerile prezidenţiale, pentru că asta înseamnă democraţia, înseamnă puterea cetăţeanului de a decide viitorul României. Din 4 în 4 ani, cetăţeanul transferă puterea pe care o deţine către corpul reprezentativ ca să ducă România în direcţia pe care vrea cetăţeanul să o ducă. Astăzi, PSD-ul duce România într-o direcţie contrară voinţei care există astăzi în societatea românească”, a precizat Ludovic Orban.

Comentarii
  • Da trebuie ca prostimea să ne voteze pe noi ” bețivani mei” ca să ajungă în funcți numai „țurcanele și izoletele” pupăcioase ale pdl-nele și care propaghează că se trezesc moarte de atîta copetență—- pentru a forma ” parlamentul meu 0″ a lui „otto de șparanghel”

  • Sa puneti acest anunt in rama si dupa alegeri sa-l publicati ,PNL VA AVEA ACEIASI SOARTA CA PNTCD .Adica va disparea ,nu se poate o gasca de falsificatori de scoli si incompetenti sa castige ,Sa vezi dezastrul din spitale ,din economie ,din invatamant din toata societatea romaneasca ,Au ajuns sa umileasca lumea nu Paste ,nu Craciun nu scoala nimic DAR ALEGERI DA ,TOATE AU UN SFARSIT

Adauga un comentariu