Actualitate

Ludovic Orban, președintele PNL, atac fulminant la adresa premierului Florin Cîțu chiar înainte de Congres: Nu-i e rușine un pic?

Publicat: 24 sept. 2021
Ludovic Orban și Florin Cîțu față în față
Ludovic Orban ar putea să fie propunerea de premier al PNL

Ludovic Orban a vorbit în cursul serii trecute despre Congresul din PNL dar şi despre contracanditatul lui, premierul Florin Cîțu. Președintele PNL a lansat un atac la adresa premierului spunând că nu este normal ca acesta să creadă că decide cine iese din politică şi cine nu.

Atacurile vin cu câteva zile înainte de Congresul PNL care se anunţa unul extrem de tensionat. Deși tabăra premierului are prima șansă, președintele PNL, Ludovic Orban este extrem de încrezător în propriile forțe.

Președintele PNL, Ludovic Orban, îl atacă pe premierul Florin Cîțu chiar înainte de Congres

Ludovic Orban a răspuns atacurilor premierului Florin Cîțu care spunea, în urmă cu ceva timp, faptul că președintele PNL și-a ales un mod urât de a ieși din politică. Președintele PNL consideră că premierul Florin Cîțu este lipsit de bun simț şi că nu este normal ca acesta să creadă că îl poate scoate din politică:

”Eu am aflat de la colegi de-ai mei că va candida, că nu m-a sunat să îmi spună. Am aflat de la colegii pe care i-a chemat la poză. Unii au fost chemați și nu s-au dus, unii s-au dus.

Eu nu am vrut o competiție la șefia PNL pentru a nu diviza partidul. Au dus bătălia în spațiul public, au aruncat cu noroi. M-au atacat de parcă erau din zona PSD. Și premierul a avut excese. Eu am dat replici când a fost cazul să dau replici. Premierul, la moțiunea de cenzură, a spus că a tranșat Congresul. Așa ceva este lipsit complet nu de tact, de bun simț, ci de simț politic să faci așa ceva.

M-a pensionat… A spus că mi-am ales un mod urât de a ieși din politică! Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică? El decide cine intră și cine iese din politică? Nu-i e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL, mi-am dedicat viața dedicării ideilor liberale și vine un om, totuși, care este proaspăt, care a trebuit să obțină derogare ca să candideze, i-am votat și eu derogarea. Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nu avea 5 ani vechime, și face el legea, hotărăște el când iese Ludovic Orban din politică? Asta a fost deranjant! Cum să ies din politică? Politica e o vocație. Florin Cîțu s-a transformat, orice om de pe stradă observă. Eu nu am avut nici fițe, nici aroganțe, nu am fugit de presă.”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Război total intre Ludovic Orban şi premierul Florin Cîțu de la anunţul candidaturii celui din urmă la Congresul PNL

De la anunţul de candidatură a premierului Florin Cîțu pentru șefia PNL, în interiorul formaţiunii politice a izbucnit un adevărat război al declaraţiilor. Ludovic Orban a fost atacat în repetate rânduri de echipa lui Cîțu, iar la rându-i, președintele PNL nu a pierdut ocazia de a arunca ” săgeți ” către tabăra premierului.

Cel mai recent exemplu este moţiunea de cenzură unde, alături de USR-PLUS, Ludovic Orban a încercat să o pună pe ordinea de zi a Birourilor Permanente Reunite (BPR), asta în timp ce premierul îl acuza de faptul că încearcă să dea jos propriul Guvern. De altfel, premierul a sesizat CCR pentru un presupus conflict între Guvern şi Parlament după ce ultima instituţie, condusă de Anca Dragu și Ludovic Orban, a sesizat Guvernul în legătură cu moţiunea de cenzură.

Adauga un comentariu