Actualitate

Ludovic Orban incă se gândește cum să-l dea jos pe premierul Florin Cîțu! George Simion crede că președintele PNL a renunțat la idee

Publicat: 21 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban incă se gândește cum să-l dea jos pe premierul Florin Cîțu George Simion crede că președintele PNL a renunțat la idee
Ludovic Orban consideră un eșec negocierile dintre PNL și PSD

Lucrurile din Parlamentul României par să fi intrat în stanby, George Simion, liderul AUR susţinând că Ludovic Orban a renunţat la ideea de a mai convoca Birourile Politice Reunite (BPR).

Asta în timp ce președintele PNL menţionează că va comunica cu președintele Senatului României, Anca Dragu pentru a stabili cu exactitate procedurile.

George Simion consideră că Ludovic Orban a renunțat la ideea de moţiune de cenzură

George Simion, președintele AUR consideră că Ludovic Orban a renunțat la ideea de moţiune de cenzură sau la ideea de a convoca BPR. Acesta a afirmat faptul că Orban nu i-a răspuns la întrebarea pe care i-a adresat-o și că pare că participă la același blat alături de premierul Florin Cîțu:

„Domnul Orban nu mi-a răspuns în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor la întrebarea când va convoca BPR şi se dovedeşte şi dumnealui parte a acestui blat, din păcate. Nu a vrut să ne spună domnul Ludovic Orban de ce nu supune moţiunea la vot. E regretabil. Ne-a spus că a luat la cunoştinţă şi că o să vorbească cu doamna Dragu. Azi era ultima zi, azi trebuia să convoace BPR şi aşa ne promisese ieri şi aşa spusese la televiziuni, a făcut turul televiziunilor şi aşa a promis. Aşa era normal. Asta e în fişa postului preşedintelui Camerei Deputaţilor. Îmi pare rău, aveam speranţe că domnul Orban va merge până la capăt. Săptămâna asta vedem că nu se mai poate convoca BPR, pentru că mâine nu se lucrează la Parlament”, a spus Simion, la Palatul Parlamentului.

Ludovic Orban a declarat că va vorbi cu Anca Dragu în legătură cu convocarea BPR

„Cu siguranţă că o iau în considerare. O să luăm decizia (de a convoca Birourile permanente reunite – n.r.), o să comunic cu doamnă preşedinte Dragu”, a afirmat el.

Anca Dragu declara că va convoca BPR pentru a putea vota moţiunea de cenzură

Recent, șefa Senatului României declara faptul că împreună cu Ludovic Orban va convoca BPR pentru a putea vota moţiunea de cenzură. Anca Dragu susţinea că se simte hărțuită de echipa premierului Florin Cîțu care dorește să o schimbe din funcție:

”Este pe de o parte decizia Birourilor Permanente reunite, dar și președinții Camerelor pot convoca plenul. Încercăm să facem această convocare, desigur, pentru că trebuie să ne asigurăm că moțiunea de cenzură își urmează parcursul constituțional. Avem un dialog (cu Ludovic Orban-n.r.), a fost solicitarea de altfel a liderilor de grup în ședința de săptămâna trecută, pentru convocarea plenului săptămâna aceasta, pentru dezbatere și vot”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că o să ia în considerare solicitarea parlamentarilor AUR de a convoca Birourile permanente reunite pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură. Asta deși în weekend Orban spunea că BPR va fi convocat luni.

Ionel Dangă a menționat faptul că Ludovic Orban l-ar bate pe premierul Florin Cîțu în Congresul PNL.

Adauga un comentariu