National

Ludovic Orban și Eugen Tomac au ajuns la o înțelegere politică

Publicat: 01 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban și Eugen Tomac au ajuns la o înțelegere politică
Eugen Tomac și Ludovic Orban

Liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban și liderul PMP, Eugen Tomac, au ajuns la o înțelegere politică, iar cele două partide vor face alianță în toate județele unde PMP a intrat în Consiliul Județean sau alianțe la primării, acolo unde PMP are reprezentanți. Cei doi lideri de partid au ajuns la un acord, iar secretarii generali ai PNL și PMP vor redacta documentul, care va fi semnat în cursul săptămânii viitoare. Cei de la PMP au intrat în 23 de consilii județene, iar cei de la PNL știu că au nevoie de oamenii lui Eugen Tomac. Astfel, în urma alianței, cei de la PMP vor primi funcții de vicepreședinți de consilii județene.

De asemenea, cei de la PMP vor primi funcții de viceprimari, aproximativ 200 de astfel de funcții, inclusiv în municipii reședință de județ. Astfel, PNL își asigură o primă alianță și nu mai stau la mâna celor de la USR-PLUS. De menționat că USR-PLUS are reprezentanți în doar 13 consilii județene, iar liberalii sunt nemulțumiți de faptul că, în ciuda scorurilor mici obținute, cei de la USR-PLUS au ”pretenții exagerate”. În aceste condiții, în afara Capitalei, cei de la USR-PLUS vor fi în opoziție peste tot în țară, asta dacă nu se schimbă ceva și se ajunge la o altă înțelegere la nivel național.

Ludovic Orban, despre o amânare a alegerilor generale: „Actualul Parlament este în contradicție flagrantă cu opțiunile electorale“

Premierul Ludovic Orban a vorbit astăzi despre amânarea alegerilor generale. Ludovic Orban a declarat că nu este de acord cu amânarea alegerilor parlamentare, programate să aibă loc pe 6 decembrie, după ce CCR a decis că Parlamentul poate stabili data alegerilor parlamentare și există informații neoficiale potrivit cărora este posibilă modificarea datei alegerilor pentru Camera Deputaților și Senat.

„Mai e timp până….Așteptăm să vedem motivarea Curții. Mai ales parlamentarii PSD care simt că nu se vor mai realege, ar vrea să mai stea 4 ani. Democrația înseamnă alegeri. Mandatul actualului Parlament încetează pe 20 decembrie. Chiar are nevoie România de un Parlament care să fie oglinda fidelă a actualelor opțiuni ale populației“, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre o amânare a alegerilor generale: „Actualul Parlament este în contradicție flagrantă cu opțiunile electorale“

Premierul consideră că Parlamentul actual este în contradicție flagrantă cu opțiunile manifestate de cetățenii români.

„Parlamentul actual este în contradicție flagrantă cu opțiunile manifestate de cetățenii români și la alegerile europarlamentare, și la alegerile prezidențiale și acum și în alegerile locale”, a menționat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: „Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare“

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu amânarea alegerilor parlamentare. Acesta a afirmat că „e încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament, să mai prindă câteva luni de diurnă”.

”Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. E încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament, să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultuimul termen rezonabil, din punct de vedere al mandatului, e 6 decembrie”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a menționat că își dorește ca alegerile parlamentare să fie organizate pe 6 septembrie.

„Niciun politician serios, niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate să stea până la sfântul Așteaptă. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din oficiu. Mai râmâne, mai iau diurna, mai fac comiții, comitete… Nu mai pot hotărî legi organice, ci pot discuta doar legi simple. Vă dați seama ce catastrofă pentru România, ca în plină iarnă, în plină pandemie, să fie parlamenul plină de oameni care nu pot hotârî mai nimic”, a finalizat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu