National

Klaus Iohannis a vorbit despre organizarea alegerilor parlamentare

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis a vorbit despre organizarea alegerilor parlamentare
Klaus Iohannis, președintele României

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, 30 septembrie 2020, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu amânarea alegerilor parlamentare. Acesta a afirmat că „e încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament, să mai prindă câteva luni de diurnă”.

”Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. E încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament, să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultuimul termen rezonabil, din punct de vedere al mandatului, e 6 decembrie”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a menționat că își dorește ca alegerile parlamentare să fie organizate pe 6 septembrie.

„Niciun politician serios, niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate să stea până la sfântul Așteaptă. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din oficiu. Mai râmâne, mai iau diurna, mai fac comiții, comitete… Nu mai pot hotărî legi organice, ci pot discuta doar legi simple. Vă dați seama ce catastrofă pentru România, ca în plină iarnă, în plină pandemie, să fie parlamenul plină de oameni care nu pot hotârî mai nimic”, a finalizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a dezvăluit de câte ori s-a testat pentru COVID-19!

Miercuri, 30 septembrie, Klaus Iohannis a dezvăluit că nu s-a testat niciodată până acum pentru depistarea noului coronavirus, deoarece nu a intrat în contact cu nicio persoană bolnavă. Președintele României a precizat că testările pentru depistarea SARS-CoV-2 se realizează doar atunci când există o bănuială că ar exista o posibilă contaminare.

Șeful statului a menționat că poartă masca la orice întâlnire merge și evită total participarea la evenimentele aglomerate. Acesta îi sfătuiește pe români să procedeze la fel.

„Nu m-am testat, fiindcă nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială că ar fi o posibilă contaminare. Eu port masca la toate întâlnirile, după cum vedeți păstrez distanța și nu numai în cadrul conferințelor de presă, ci și la oricare alte întâlniri și evit total participarea la evenimente aglomerate.

Recomand tuturor românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre recordul negativ înregistrat astăzi: „Acest virus nu va dispărea prea curând”

Ultima zi din luna septembrie a adus un record negativ pentru România. La numai trei zile de la alegerile locale au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2. Acesta a plusat pe ideea respectării normelor de protecție împotriva noului coronavirus și a reamintit faptul că specialiștii consideră că un al doilea val este iminent.

„Opinia specialiștilor este că un al doilea val al pandemiei e iminent. Nici la noi situația nu e bună. Azi am avut un nou record negativ. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend. Acest virus nu va dispărea prea curând. Până la un vaccin, trebuie să găsiim soluții care să permită o societate și o economie funcționale. Dragi români, respectați cu rigoare regulile. Fiți prudenți, evitați aglomerațiile și deplasările inutile”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu