Actualitate

Ludovic Orban va fi prezent în fața Parlamentului pentru a explica organizarea alegerilor locale

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban va fi prezent în fața Parlamentului pentru a explica organizarea alegerilor locale
Ludovic Orban a decis: ”Parlamentarii PNL nu vor participa la vot.”

Ludovic Orban va fi prezent în fața Parlamentului pentru a explica organizarea alegerilor locale dar şi despre siguranţa acestora. Conform informaţiilor de ultima oră, parlamentarii se vor reuni miercuri, 12 august 2020 într-o şedinţă comună în care va fi invitat pentru a oferi explicaţii, premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban va fi prezent în fața Parlamentului pentru a explica organizarea alegerilor locale

Conform declaraţiilor şi informaţiilor de ultima oră, premierul Ludovic Orban va veni în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru a aduce lămuriri suplimentare despre data alegerilor locale, dar şi despre organizarea în condiţii de siguranţă maximă a scrutinului care se va desfăşura pe data de 27 septembrie 2020. Decizia a fost luată de conducerile Camerei Deputaţilor şi a Senatului României

Marcel Ciolacu i-a solicitat premierului Ludovic Orban să spună dacă alegerile pot fi organizate

Şeful interimar al PSD şi şeful Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-a solicitat premierului Ludovic Orban să vină în fata Parlamentului şi să spună dacă alegerile locale din 27 septembrie 2020 pot fi organizate în deplină siguranţă. Acesta susţine că i-a trimis o scrisoare premierului, o scrisoare care mai cuprinde şi alte întrebări legate de redeschiderea şcolilor şi de siguranţă romanilor:

„Legal, responsabilii cu organizarea alegerilor sunt cei de la Guvernul României. Eu am transmis o scrisoare premierului Orban – şi domnul Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, a semnat cu mine scrisoarea – ca prim-ministrul să vină în faţa plenului reunit al Parlamentului şi să spună foarte clar dacă au scăpat situaţia de sub control şi vedem că s-au luat noi măsuri de restricţii. (…) Responsabilitatea domnului Orban este clară: să vină să spună nu numai clasei politice, ci şi românilor dacă pot fi organizate alegeri, dacă pot fi deschise şcolile şi să dea lămuriri şi asigurări că românii vor merge în siguranţă, în ceea ce priveşte sănătatea lor, în ziua alegerilor. (…) Este atributul Guvernului să organizeze alegeri, nu este atributul clasei politice”, a declarat Ciolacu.

Ludovic Orban susţine că alegerile locale se pot desfăşura în condiţii normale

Pe data de luni, 10 august 2020, premierul Ludovic Orban a declarat jurnaliştilor ca din punctul lui de vedere şi nu numai, alegerile locale 2020 se pot desfăşura în condiţii optime. Conform acestuia, România nu este singurul stat care ar organiza alegeri. Polonia şi Croaţia au organizat alegeri prezidenţiale, dar şi parlamentare în condiţii de maximă siguranţă:

”Dacă ne uităm la evoluția în ultimele 2 săptămâni putem constata că am reușit să oprim creșterea, ceea ce este extrem de important. Sigur, că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte restricții impunem, avem nevoie de sprijinul populației pentru a stopa răspândirea virusului.

Din punctul meu de vedere, la numărul actual de cazuri, se pot organiza alegerile, nu există niciun fel de problemă. Sunt țări precum Croația sau Polonia care au organizat alegeri prezidențiale sau parlamentare. Dacă toți candidații, toți cei implicați în campanie vor respecta regulile, nu vor fi probleme.”, a spus Ludovic Orban.

Robert Cazanciuc susţinea că PSD nu doreşte amânarea alegerilor locale

Robert Cazanciuc spunea, într-o declaraţie de presă data ieri, 9 august 2020, că PSD nu doreşte amânarea alegerilor locale, dar dacă situaţia extremă o va impune, atunci se va discuta acest aspect:

” Probabil tot mâine (nr. luni 10 august 2020) o să avem o şedinţă a Birourilor permanente reunite şi vom stabili şi ziua în care să facem un plen comun, oricum săptămâna aceasta în mod cert – marţi, miercuri, o să vedem. Am primit un răspuns formal din partea domnului Orban în care a spus că este dispus. O să îi comunicăm când să vină la Parlament pentru a prezenta mai degrabă ce nu a făcut. Nu deţinem noi datele concrete despre situaţia epidemiologică. Noi nu ne dorim amânarea alegerilor locale, dacă Guvernul are alte date despre situaţia epidemiologică şi ar împiedica cumva bună desfăşurare a alegerilor, are ocazia domnul Orban să vină în Parlament să ne spună, în momentul de faţă, dacă situaţia din ţară ar impune o asemenea măsură extremă”.

Adauga un comentariu