Actualitate

Ludovic Orban va primi întrebări în scris legat de scandalul Unifarm

Publicat: 07 iul. 2020
ALT=
Ludovic Orban va primi întrebări în scris legat de scandalul Unifarm

Ludovic Orban va primi întrebări în scris legat de scandalul Unifarm. Premierul Ludovic Orban nu scapă de explicații. După ce ieri a vorbit în Parlament despre achizițiile făcute în stare de urgență și alertă în contextul scandalului Unifarm, premierul va fi obligat să dea din nou explicații.

Marius Budăi, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă, a declarat că în forul legislativ a fost luată decizia de a transmite, în scris, întrebări, premierului Ludovic Orban privind legăturile sale cu directorul Unifarm, Adrial Ionel, şi achiziţia măştilor de protecţie. Marius Budăi susține că şeful Guvernului va fi obligat să ofere informațiile pe care a refuzat să le ofere în Parlament.

„Vom solicita Guvernului să ne prezinte clar componenţa Grupului pentru Comunicare Strategică şi cine răspunde pentru eventualitatea unor situaţii de comunicare eronată către public şi mass-media. Am observat ieri (luni – n.r.) o încercare hilară din partea directorului Unifarm, să spună că nu poate răspunde acestor solicitări, invocând secretul comercial. Iată că această situaţia nu va mai putea fi invocată în relaţia cu comisia parlamentară. E o încercare proastă din partea lui Orban şi PNL, am putea spune că PNL secretizează hoţia la Unifarm. Domnul Orban nu a dorit să comunice dacă are sau nu legături cu acea doamna care a propus şpaga către Unifarm. Comisia le va adresa domnului Orban în scris şi va fi obligat să răspundă la întrebări”, a spus Marius Budăi.

Ludovic Orban va primi întrebări în scris legat de scandalul Unifarm: Cum s-au asigurat stocurile

Budăi a menționat că membrii comisiei au decis să ceară Guvernului, prin corespondenţă, să prezinte modul în care s-au asigurat stocurilor de măşti de protecţie.

„Vom solicita Guvernului, prin corespondenţă, să ne spună de la acea informare NATO până în prezent care au fost paşii dumnealor de asigurare a stocurile şi de sprijin al autorităţilor publice locale. În final vreau să fac un apel către societatea civilă pentru acele persoane care îşi doresc să comunice cu comisia, mă refer la cetăţenii intraţi în ţară, careantinaţi, chiar dacă era asimptomaci sau în izolare”, a completat Budăi.

Fostul ministru al Muncii a mai spus că parlamentarii din comisia de anchetă sunt interesaţi de felul în care a fost gestionată pandemia în Suceava.

„Ne interesează şi cazul din Suceava. Vom invita la dezbatere, fie online, fie în Parlament, medici implicaţi acolo în acel război cu pandemia şi vom vrea şi noi să auzim şi să prezentăm diploma de doctor a domnului preşedinte Flutur de la Suceava”, a conchis Marius Budăi.

Ludovic Orban nu a răspuns la întrebări

Ludovic Orban a refuzat luni, în plenul Camera Deputaţilor, să răspundă întrebărilor puse de grupul parlamentar al PSD. DNA a anunţat că directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

Adauga un comentariu