Razboi în Ucraina

Lukașenko, pregătit să ofere mai mult ajutor „fraților ruși” în Ucraina. Rusia și Belarus s-au angajat în exerciții militare comune

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lukașenko pregătit să ofere mai mult ajutor fraților ruși în Ucraina. Rusia și Belarus s-au angajat în exerciții militare comune
Lukașenko, pregătit să ofere mai mult ajutor „fraților ruși” în Ucraina

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că țara sa este „deja pregătită” să ofere mai multă asistență Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei.

Vorbind în timpul unei vizite de stat în Zimbabwe, un coleg aliat al Rusiei, Lukașenko a subliniat că Rusia nu are nevoie de „niciun ajutor” în acest moment.

Lukașenko, pregătit să ofere mai mult ajutor „fraților ruși” în Ucraina

Întrebat dacă are vreo obligație să-și intensifice sprijinul pentru Moscova în ceea ce privește invadarea Ucrainei, el a adăugat: „Dacă frații noștri ruși au nevoie de ajutor, suntem întotdeauna gata să oferim o astfel de asistență”.

Lukașenko, un aliat apropiat al omologul său rus Vladimir Putin, se afla în vizită în țara din Africa de Sud pentru a consolida legăturile economice și politice dintre Belarus și Zimbabwe.

Belarus nu și-a angajat niciuna dintre trupele sale în războiul din Ucraina, dar a permis Rusiei să organizeze o parte a invaziei sale de pe teritoriul său în februarie și a fost, de asemenea, o rampă de lansare pentru rachetele rusești în Ucraina.

Rusia și Belarus s-au angajat în exerciții militare comune

Rusia și Belarus s-au angajat în exerciții militare comune pe teritoriul belarus la începutul acestei luni.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut guvernului său să negocieze crearea unor centre comune de antrenament militar cu Belarus, aliatul Moscovei, pentru a sprijini ofensiva împotriva Ucrainei, potrivit AFP.

Într-un decret emis marți, Putin i-a însărcinat pe ministrul apărării Serghei Șoigu și ministrul de externe Serghei Lavrov să negocieze cu Minskul crearea unor astfel de centre, fără a face alte precizări.

Lukașenko, un aliat apropiat al omologul său rus Vladimir Putin, se afla în vizită în țara din sudul Africii pentru a consolida legăturile economice și politice dintre Belarus și Zimbabwe.

Cele două țări cooperează strâns, în special în agricultură, iar Lukașenko a oferit marți mai multe tractoare, combine agricole și camioane acestei țări din Africa de sud. Zimbabwe nu a condamnat public Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Adauga un comentariu