Cancan

Lumea muzicii populare este în doliu! A murit Viorica Galan Dumbravă

Publicat: 18 oct. 2021
a murit Viorica Galan Dumbravă
Artista populară Viorica Galan Dumbravă a murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2

Perioadă neagră pentru muzica populară românească după ce a murit Viorica Galan Dumbravă, la doar 5 ani de când soțul ei a decedat. Vestea că îndrăgita artistă din Bucovina a pierdut lupta cu viața, la 72 de ani, a căzut ca un trăsnet printre artiștii din România. Din păcate, artista se infectase cu virusul SARS-CoV-2, iar celelalte afecțiuni pe care le avea i-au fost fatale.

Lacrimi și durere după ce s-a mai stins o voce de marcă a muzicii populare din Bucovina! Viorica Galan Dumbravă, cea care a încântat inimile românilor ani de zile cu piesele sale, s-a stins la vârsta de 72 de ani. Potrivit informațiilor oficiale, îndrăgita artistă a pierdut lupta cu boala, după ce s-a infectat cu COVID. Artista nu este singura răpusă de temutul virus. Amintim că tot anul acesta, interpretul sucevean George Finiş s-a stins la spital, după ce încercase să se trateze acasă.

A murit Viorica Galan Dumbravă

Viorica Galan Dumbravă a murit săptămâna trecută, după ce se infectase cu temutul virus SARS-CoV-2. Cu vârsta, artista populară acumulase o serie de afecțiuni pe care și le trata însă. Din păcate, În urmă cu zece zile, starea sa de sănătate s-a agravat brusc și a primit diagnosticul crunt: coronavirus, după cum a anunță publicația locală infobt.ro, dar și prietenii, pe pagina de Facebook. Astfel, cântăreața fost internată la Spitalul Județean Botoșani, ulterior intubată și, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva, inima artistei a încetat să mai bată.

Așadar, lumea folclorului românesc a mai pierdut o legendă. Viorica Galan Dumbravă, recunoscută mai ales în Bucovina pentru piesele interpretate, și-a dat ultima suflare și a plecat la cele veșnice. Acum, artista a lăsat un gol imens în inimile celor care o cunoșteau, dar mai ales ale colegilor de breaslă, care o respectau și apeciau pentru cariera impresionantă, clădită de-a lungul anilor. Regretata solistă a avut colaborări mari pe parcursul activității profesionale, printre care amintim și pe cele cu „Rapsozii Botoșanilor” sau Ansamblul „Datina”.

Își pierduse soțul în urmă cu 5 ani

Viorica Galan Dumbravă a fost mulți ani partenera de viață și de cântec al unui alt mare artist popular. Alexandru Dumbravă plecase dintre noi în 2016. Viața Vioricăi Galan Dumbravă se schimbase radical de când soțul ei a decedat. Dupăî ce bărbatul a părăsit această lume, artista a fost nevoită să se confrunte cu o durere nemărginită. Rămasă singură, ea a trebuit să învețe să trăiască fără partenerul ei. Acum, interpreta de muzică populară se va reîntâlni în ceruri cu cel căruia i-a jurat iubire veșnică și căruia i-a dus dorul, atât de mult timp. Colegii de breaslă au anunțat cu profund regret decesul artistei.

„Din păcate… a plecat dintre noi doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor… în care s-a regăsit cu iubitul ei, Alexandru Dumbravă”, a scris pe o rețea de socializare solistul Marius Zgâianu.

Viorica Galan Dumbravă, care a murit în urma infectării cu COVID, a condus și Ansamblul folcloric Zestrea din Săcele și a înregistrat zeci de melodii în studiourile Radiodifuziunii Române. Dumnezeu să o odihnească!





Adauga un comentariu