National

Luminiţa Constantinescu a murit! A fost o celebră realizatoare de emisiuni de televiziune şi radio

Publicat: 20 ian. 2021
Luminița Constantinescu a murit
Luminița Constantinescu a fost unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală. Plină de imaginație și cu o voință de fier, făcea totul cu pasiune, punând mult suflet.

Miercuri, 20 ianuarie 2021, Luminiţa Constantinescu, realizator de emisiuni de televiziune şi radio, a murit în spital.

Iată ce a declarat pentru AGERPRES, Mihaela Doboş, directorul fondator Radio România Muzical:

„Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună. Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă. A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală.

Mihaela Doboş a precizat că Luminița Constantinescu a fost unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală. Plină de imaginație și cu o voință de fier, făcea totul cu pasiune, punând mult suflet.

Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune. Tot ce făcea făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins”, a declarat, pentru AGERPRES, Mihaela Doboş, directorul fondator Radio România Muzical.

Liliana Staicu: „Numele Luminiţei Constantinescu a fost sinonim cu pasiunea şi dragostea neţărmurită pentru muzica de operă”

La rândul său, Liliana Staicu, director al Orchestrelor şi Corurilor Radio, a declarat că numele Luminiţei Constantinescu a fost sinonim cu pasiunea şi dragostea neţărmuită pentru muzica de operă.

„Numele Luminiţei Constantinescu – una dintre cele mai cunoscute şi apreciate realizatoare de emisiuni radio şi de televiziune – a fost sinonim cu pasiunea şi dragostea neţărmurită pentru muzica de operă. În emisiunile realizate de-a lungul anilor la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, dar şi în concertele-spectacol pe care le-a conceput şi prezentat pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, Luminiţa Constantinescu a dăruit ascultătorilor şi publicului meloman momente de neuitat.

Luminița Constantinescu a fost un susținător fervent al tuturor artiștilor, fie că erau la început de drum sau fie aveau deja o carieră respectată în țară și în străinătate. Mulţi dintre ei îi datorează Luminiţei Constantinescu ascensiunea şi lumea liricii.

Fie că erau tineri la începutul carierei sau artişti consacraţi, cu respectate cariere în ţară şi străinătate, vocile operei româneşti şi-au aflat în ea un susţinător fervent, iar mulţi dintre ei îi datorează Luminiţei Constantinescu ascensiunea şi lumea liricii”, a punctat Liliana Staicu.

În continuare, puteți vedea un material video extraordinar, din 1988, în care Luminița Constantinescu prezintă cu dăruire o emisiune televizată, intitulată „Vă place Opera?”.

Adauga un comentariu