Eveniment-Social

Luni, 6 iulie, începe admiterea 2020 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași!

Publicat: 04 iul. 2020
La admiterea 2020 de la Universitatea Tehnică din Iași sunt scoase la concurs 6.000 de locuri
Admiterea 2020 la cele 11 facultăți de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași demarează luni, 6 iulie

De luni, 6 iulie, începe admiterea 2020 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Sunt scoase la concurs 6.000 de locuri. 75 la sută dintre locuri sunt la buget. La studiile de licență au fost alocate 2.350 de locuri bugetate pentru candidații din România și 330 de locuri bugetate pentru românii de pretutindeni (la care se adaugă 900 de locuri cu taxă)

Admiterea 2020 la facultățile de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași demarează luni, 6 iulie. Sunt scoase la concurs 6.000 de locuri. 75 la sută dintre locuri sunt la buget.
La licență au fost alocate 2.350 de locuri bugetate pentru candidații din România și 330 de locuri bugetate pentru românii de pretutindeni (la care se adaugă 900 de locuri cu taxă).
La master, candidații din România vor concura pe 1.600 de locuri bugetate, iar românii de pretutindeni – pe 140 de locuri bugetate. Sunt scoase la concurs și 500 de locuri cu taxă. La doctorat vor fi scoase la concurs 120 de locuri bugetate, 5 pentru românii de pretutindeni, la care se adaugă 30 de locuri cu taxă.

La admiterea 2020, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași sunt 6.000 de locuri la cele trei cicluri de studii

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași scoate la concurs, la admiterea pentru anul universitar 2020-2021, 6.000 de locuri la cele 3 cicluri de studii: licență, masterat și doctorat, dintre care 75 la sută vor fi locuri bugetate.
Dacă pentru candidații din România, numărul locurilor bugetate alocate de Ministerul Educației și Cercetării este același cu cel de anul trecut, a fost suplimentat numărul de locuri pentru studenții români de pretutindeni. Față de 2019, ministerul a alocat cu 10 la sută mai multe locuri la studiile de licență și cu mai mult decât dublu la master și la doctorat.

Numărul candidaților care au optat pentru o facultate de la Universitatea Tehnică din Iași, în 2019, a fost cu aproximativ 70 la sută mai mare față de cel din anul anterior

La admiterea din 2019, numărul candidaților care au optat pentru o facultate de la Universitatea Tehnică din Iași a fost cu aproximativ 70 la sută mai mare față de cel din anul anterior. Rectorul Universității Tehnice din Iași, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a pus acest interes în creștere pe seama dezvoltării la nivel mondial a industriei producătoare de bunuri, care se află în creștere în domeniile tehnice.

„Contextul actual a lăsat clar să se înțeleagă că este nevoie de ingineri pentru revigorarea unor sectoare productive și, mai ales, pentru dezvoltarea unora care, în viitor, pot oferi siguranță societății umane în fața unor provocări similare. Sunt convins că atractivitatea studiilor la Politehnica ieșeană este în creștere și vom solicita, ca în fiecare an, locuri suplimentare”, arată prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul de la Universitatea Tehnică din Iași.

Admiterea 2020 la TUIAȘI se va organiza cu un singur dosar și o singură taxă de admitere, iar un candidat se va putea înscrie la oricâte specializări de la oricare facultăți dorește

Admiterea 2020 la Universitatea Tehnică din Iași se va organiza după modelul unic introdus în anii anteriori: cu un singur dosar și o singură taxă de admitere, un candidat se va putea înscrie la oricâte specializări de la oricâte facultăți de la Universitatea Tehnică din Iași dorește. Diferența anul acesta este că dosarele la admiterea 2020 vor putea fi depuse online.

Ulterior, acestea vor fi trimise către sediul facultății la care au fost admiși. Dacă nu au posibilitatea depunerii online a documentelor, pot veni personal la sediile facultăților pentru care au optat, cu respectarea strictă a măsurilor de siguranță impuse de autoritățile naționale în contextul combaterii infecției cu COVID-19.
La Facultatea de Automatică și Calculatoare nu se va mai da examen scris, ci va fi tot concurs de dosare. La Facultatea de Arhitectură va fi analizat un portofoliu de lucrări ca parte a procesului de admitere 2020 la Universitatea Tehnică din Iași.

Adauga un comentariu