Sanatate

„Mă doare stomacul și îmi vine să vărs”: Semnele unor boli

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mă doare stomacul și îmi vine să vărs Semnele unor boli
Durerea poate apărea dintr-un motiv obișnuit fără să semnifice prezența unei maladii

Unii oameni spun „mă doare stomacul și îmi vine să vărs” ca fiind ceva normal, însă trebuie menționat faptul că această afecțiune dacă persistă poate indica existența unor boli.

Durerile la nivelul stomacului pot apărea atât din motive banale cum ar fi o masă prea bogată, dar și din cadrul mai multor maladii. Durerile adesea însoțesc grețurile, dar pot apărea și separat. Această afecțiune este întâlnită atât la adulți, cât și la copii. Nu s-a înregistrat în statistici vreo deosebire de sex, deci femeile și bărbații le pot dobândi la fel de ușor. În cazul femeilor existând, bineînțeles, și posibilitatea unei sarcini.

femeie insarcinata ce are durere de stomac si varsaturi
Durerile abdominale și vomitatul pot fi semne ale unei sarcini

Cauzele ce pot duce la manifestarea acestora sunt diverse. Uneori un nivel de anxietate suficient de mare poate fi cel responsabil, deci o afecțiune ce nu are legătură directă cu stomacul. Infecțiile și maladiile gastrointestinale sunt frecvente în cazul acestor simptome. Cea mai comună cauză de infecție este cea bacteriană, iar bacteria ce produce cele mai multe afecțiuni la nivelul stomacului este Helicobacter pilory, a cărei vindecare poate fi uneori dificilă.

Durerile acute ale stomacului și sentimentul greață

Cauzele durerile acute sunt acele dureri ce apar dintr-o dată, adesea fiind agresive și nu au un caracter de sine stătător. Trebuie de luat în considerare faptul că durerile acute datorate unor stări patologice se pot croniciza în timp datorită unui tratament neadecvat sau care nu a fost administrat în timp util. Uneori daunele suferite din cadrul unei maladii pot fi ireversibile motiv pentru care o relație comunicativă cu medicul dumneavoastră vă poate oferi beneficii pe termen lung.

Aceste dureri acute de stomac și vărsăturile pot fi simptome ale unei inflamații ale peretelui stomacal, dar pot fi induse și de către administrarea de medicamente precum cele ce combat cancerul sau antibioticele. Pentru a înțelege cum acestea pot produce această afecțiune trebuie de înțeles faptul că tratamentul cu anumite substanțe pot oferi niște reacții ce influențează direct mecanismul de funcționalitate a corpului, însă totodată, organismul lucrează ca un tot unitar interdependent.

persoana ce are mana la stomac din cauza unei dureri
Durerile la nivelul stomacului au cauze multiple

Unii oameni se referă la enterogastritele virale ca fiind o răceală la stomac din pricina simptomelor oferite, însă nu au nicio legătură cu virusul gripal. Dintre infecțiile virale ce pot cauza apariția de simptome la nivelul stomacului putem menționa norovirusurilor din cauza frecvenței ridicat, dar și a rotavirusurilor, întrucât se poziționează ca fiind locul 2 în clasament.

Tot în cadrul afecțiunilor cu caracter acut putem menționa infecțiile cu origine bacteriană ce produce gastrite. Acestea sunt un reprezentant al afecțiunilor ce au în comun inflamarea stomacului, vindecarea gastritelor putând fi dificilă în cazul alcoolicilor.

Cea mai întâlnită bacterie ce poate să inducă astfel de simptome, iar ulterior în cazuri avansate ulcere sau cancere este Helicobacter pilory. Ceea ce trebuie de știut este că un consum excesiv de alcool sau medicamente poate slăbi capacitatea organismului de a lupta cu inamicii microscopici.

barbat ce are o durere de stomac
Dacă se observă prezența sângelui în vomă, un consult medical este o necesitate

Obstrucțiile intestinale pot oferi aceste simptome

Vărsatul și durerile de stomac dacă sunt însoțite de către balonare și constipație poate duce cu gândul la o obstrucție intestinală. Poate că nu sună ca fiind ceva foarte periculos, dar în realitate această afecțiune este una ce poate oferi complicații serioase dacă nu se intervine în timp util.

Sunt mai multe cauze în care acest diagnostic poate fi pus de către un medic pacientului. Principalele întâlnite în statistici sunt date de aderențe ce apar la nivelul intestinului în urma unor intervenții chirurgicale. Boala inflamatorie a intestinului și diverticuloza au fost găsite drept maladii ce pot oferi aceleași simptome, un motiv în plus de a menține o atenție sporită la acestea dacă se numără printre diagnosticele anterioare. Cancerul, de asemenea, poate fi un alt factor ce blochează circulația chimului gastric prin intestin.

„Mă doare stomacul și îmi vine să vărs”: Ce fac?

Dacă aceste simptome apar spontan poate fi doar ceva de moment din pricina unei mese încărcate, prea mult dulce sau chiar o indigestie. Problema nu ar trebui să fie considerată drept o boală dacă este din cauza celor enumerate. Posibil să nu fiți fanul unui anumit tip de aliment.

barbat ce zice ma doare stomacul si imi vine sa vars
Gastritele pot fi cele ce cauzează simptomele, o vizită la medic va clarifica situația

Aceste simptome pot apărea și în urma unui consum excesiv de alcool, unde pot fi sau nu însoțite de către migrene. Moment în care este recomandat un consum de apă întrucât din pricina alcoolului organismul înregistrează o scădere masivă a rezervelor obișnuite.

Un consult la medic trebuie făcut dacă vărsăturile sunt frecvente sau dacă în acestea se poate observa sânge (aspectul poate varia de la roșu sau negru). Dacă scaunul este însângerat sau negru poate fi datorită unei maladii serioase, motiv pentru care o vizita la spital este recomandata.

Atenție, de asemenea, dacă simptomele se prezintă cu durere la nivelul pieptului, a brațelor, a gâtului sau a maxilarului, poate fi ceva mult mai complex decât credeți și se dorește un control de urgență. Durerea din cauza unei ocluzii intestinale poate fi mare, iar adesea reprezintă o urgență din punct de vedere medical, nu trebuie nicio reținere în apelarea numărului unic de urgențe 112.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Adauga un comentariu