Prima pagină » Stiri si curiozitati » Fuchsia: Culoare care a înnebunit „fashionistele“ în sezonul de iarnă!

Fuchsia: Culoare care a înnebunit „fashionistele“ în sezonul de iarnă!

25 nov. 2021, 11:42,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă anul trecut a fost dominat de nuanțe neutre și cremoase, cu tonuri inspirate din natură, atunci anul acesta este plin de culoare. Fuchsia, culoarea care se reîntoarce în tendințele cromatice atât în vestimentație și accesorii, cât și în hair-style. Creatorii de modă spun că și sezonul următor fuchsia va rămâne în trend.

Marele companii de modă au inclus fuchsia și în colecțiile lor de iarnă/primăvară. Chiar dacă această culoare a fost foarte des întâlnită pe străzi atât vara cât și toamna, rămâne a fi o opțiune foarte în vogă pentru stilul vestimentar. O serie de vedete, printre care Nicole Scherzinger, demonstrând că fuchsia este cea mai bună culoare pentru a-ți pune zâmbetul pe buze într-o zi mai rece.

femeie imbracata in tinuta fuchsia pe un podium intr-un camp de levantica

Specialiștii în modă consideră că fuchsia este o nuanță potrivită și pentru ținutele office

Fuchsia: Culoare în trend pentru sezonul rece

Există stereotipul că designerii aleg exclusiv nuanțele închise pentru sezoanele reci, însă sezonul acesta va fi unul atipic. De fapt, un an atipic cu totul, în care se poartă și se va purta fuchsia și lila în toiul iernii. Marile case de modă promovează optimismul și energia în stilul vestimentar.

Fuchsia este o culoare foarte dominantă care te va remarca din mulțime și te va face să strălucești. Aceasta este foarte distinctivă, fiind recomandată a fi combinată mai mult cu alb, negru sau gri. Această culoare, conform designerilor exprimă modernitate și vitalitate. Datorită îmbrăcămintei de această culoare pronunțată, vei arăta încrezător și îndrăzneț.

Nuanța fuchsia aduce exuberanță, emanând vibrații bune. Această culoare este potrivită femeilor cărora le place să fie în lumina reflectoarelor, purtând această culoare jucăușă acestea evocă un farmec feminin și proiectează o personalitate optimistă.

Asocierea culorii fuchsia cu nuanțe de galben strălucitor sau cu verde lime creează un look îndrăzneț care atrage imediat atenția. Pentru un aspect mai sofisticat, combinați această nuanță roz-violet cu o una deschisă de gri rece sau bronz neutru.

colaj femei imbracate in tinute fuchsia

Culoarea fuchsia este purtată de femeile care lucrează în domeniul modei

Tot ce trebuie să știi despre cea mai în vogă culoare a anului: Fuchsia potrivită pentru ținutele office

Fuchsia este o culoare amestecată cald-rece și poartă numele florii roz-violet a plantei fuchsia. Aceasta, și-a primit numele pentru al onora pe botanistul german Leonard Fuchs.

Există și nuanțatoare de păr, colorante de această culoare, care mai târziu au mai primit și denumirea de magenta. Există persoane care asociază fuchsia cu culoarea magenta din cauza asemănării dintre acestea. Unica diferență dintre fuchsia și această nuanță constă în faptul că magenta are o nuanță roșiatică, în timp ce fuchsia este mai mult o nuanță roz.

Din punct de vedere psihologic, culoarea fuchsia inspiră încredere și maturitate, fiind un simbol al eleganței și al bunului gust. Este o culoare dificilă, fiind evitată de multe femei. Multe dintre acestea motivează respingerea culorii din cauza mesajelor pe care aceasta le poate transmite. În general, culoarea fuchsia este asociată cu o femeie drăguță, prietenoasă și tânără. Astfel, multe femei antreprenoare consideră că această culoare nu este potrivită pentru stilul lor de viață.

femeie in tinuta fuchsia

Culoarea fuchsia inspiră încredere și maturitate

De cele mai multe ori, culoarea fuchsia este purtată de femeile care lucrează în domeniul modei, cosmeticii și a frumuseții. Astfel, femeile antreprenoare evită de obicei să poarte roz, fiindu-le frică să nu fie percepute feminine și sensibile.

Experții în modă consideră că fuchsia este o nuanță potrivită și pentru ținutele office. Dacă este combinată cu tonuri mai închise, poate oferi mai mult rafinament și putere. De asemenea, nuanțele mai profunde de roz sugerează energie și pasiune, fuchsia fiind una dintre cele mai proaspete și electrizante culori. Un exemplu de ținută fuchsia, culoare care a fost purtată și de prima doamnă a SUA este costumul iconic în care Jackie Kennedy arăta uimitor, purtându-l cu o bluză bleumarin și pantofi asortați.

femeie in costum fuchsia

Nuanța fuchsia aduce exuberanță, emanând vibrații bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
15 iulie 2024
15 iulie 2024