Razboi în Ucraina

Macron spune ucrainenii trebuie să decidă condițiile pentru un sfârșit de război și „pace durabilă”

Publicat: 01 dec. 2022
Macron spune ucrainenii trebuie să decidă condițiile pentru un sfârșit de război și pace durabilă
Macron spune ucrainenii trebuie să decidă condițiile pentru un posibil sfârșit de război și „pace durabilă”

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că nu crede că aliații ar trebui să-i împingă pe ucraineni la un compromis cu Rusia care „nu ar fi acceptabil pentru ei”.

„Nu îi vom îndemna niciodată pe ucraineni să facă un compromis care nu va fi acceptabil pentru ei”, a spus președintele francez ca răspuns la o întrebare despre un posibil sfârșit al războiului.

Emmanuel Macron: „Trebuie să-i respectăm pe ucraineni”

Emmanuel Macron a precizat că dacă vrem pace, trebuie să îi respectăm pe ucraineni pentru a decide momentul și condițiile în care vor negocia asupra teritoriului lor.

„Sunt atât de curajoși și își apără exact viața, națiunea și principiile noastre… Dacă vrem o pace durabilă, trebuie să-i respectăm pe ucraineni pentru a decide momentul și condițiile în care vor negocia asupra teritoriului lor și viitorul lor”, a adăugat Macron.

Între timp, Macron a spus: „Ne-am mărit sprijinul militar. Ne-am mărit sprijinul economic. Ne creștem sprijinul umanitar”.

Sprijinul SUA nu este important doar pentru țara atacată, ci și pentru Europa

În plus, sprijinul SUA, atât financiar, cât și în furnizarea de arme militare Ucrainei, nu este important doar pentru țara atacată, ci și pentru Europa mai largă, a spus Macron.

„Pentru stabilitatea lumii noastre de astăzi – pentru că dacă noi considerăm că putem abandona țara și renunțăm la respectarea deplină a acestor principii, înseamnă că nu există stabilitate posibilă în această lume”, a spus Macron.

„Cred că este extrem de important să vă angajați atât de mult”, a spus el, referindu-se la banii și asistența pe care SUA le-au oferit până acum în ajutorul Ucrainei.

Biden spune că este pregătit să-i vorbească lui Putin

Biden a adăugat că nu are planuri imediate să-l contacteze pe Putin, dar este „pregătit să vorbească” cu liderul rus „dacă, de fapt, există un interes ca el să caute o modalitate de a pune capăt războiului”.

El a continuat: „Dacă este cazul, în consultare cu prietenii mei francezi și din NATO, voi fi bucuros să stau cu Putin să văd ce vrea, ce are în minte. Nu a făcut asta încă. Între timp, cred că este absolut critic ceea ce a spus Emmanuel. Trebuie să sprijinim poporul ucrainean”.
Adauga un comentariu