Titlurile zilei

Mafioții de la DRDP Iași! Angajații sunt terorizați de Corneliu Șerban și șeful de sindicat: „Îți prind capul în menghină, vin cu Adrian Corduneanu” – FOTO

Publicat: 07 feb. 2023
_____ Vizualizări 41 Comentarii
Mafioții de la DRDP Iași Angajații sunt terorizați de Corneliu Șerban și șeful de sindicat Îți prind capul în menghină vin cu Adrian Corduneanu  FOTO
Corneliu Șerban (foto stânga), șef la DRDP Iași, este acuzat că terorizează angajații. Alin Petrea (foto mijloc) nici nu mai are curaj să se ducă la serviciu. Adrian Brînzilă (foto dreapta), șeful sindicatului, a paticipat la scandal

Un instalator de la DRDP Iași rupe tăcerea după ce a fost amenințat de Corneliu Șerban, șeful de la SDN Iași, considerat că ar face parte din tabăra lui Dan Pilă, fostul director liberal. De fapt, prigoana ar fi început după ce la conducerea instituției a revenit Ovidiu Laicu, din partea PSD. Alin Petrea a povestit că a fost amenințat explicit de către Corneliu Șerban. Aceleași acuzații i se aduc și lui Adrian Brînzilă, șeful sindicatului. Este dispus să facă plângere și la Parchet

La Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, tot mai mulți muncitori sunt revoltați din cauza lui Corneliu Șerban, șeful de la Secția Drumuri Naționale (SDN) Iași, dar și a lui Adrian Brînzilă, șeful Districtului Valea Lupului, totodată, șef de sindicat.

Asta, după ce, anul trecut, cei doi au fost acuzați că pe drumul Iași – Bălțați nu au fost folosite cantitățile de mixtură asfaltică, conform proiectului, prejudiciul ajungând la aproape 500.000 de euro. Revenind la scandal, Alin Petrea, un instalator sanitar la Districtul Valea Lupului, a povestit pentru BZI prin ce teroare a trecut în ultimele luni. Bărbatul a spus că totul i s-a tras după ce la conducerea instituției a venit Ovidiu Mugurel Laicu, din partea PSD, în vara anului 2022, care l-a înlocuit pe Dan Pilă, din partea PNL. Instituția este cunoscută pentru scandalurile repetate din ultimii ani.

Angajatul de la DRDP a povestit cum a fost amenințat și de la ce i s-a tras

Alin Petrea are 46 de ani, este căsătorit, are 2 copii și deține o gospodărie în comuna Lețcani, județul Iași. De aproape 2 ani lucrează la DRDP Iași, ca instalator sanitar. Angajatul susține că prigoana a început după ce a fost observat de Corneliu Șerban că apreciază postările de pe paginile de socializare ale directorului general Ovidiu Laicu. Automat a fost etichetat că nu face parte din tabăra bună. Amenințările au fost completate și de Adrian Brînzilă.

„Mie îmi este frică să mă mai duc la muncă din cauza lui Corneliu Șerban. Pe data de 26 ianuarie a fost o ședință, moment în care am fost amenințat de Șerban că voi rămâne fără loc de muncă, că va reveni Pilă ca director. Eu am familie, am bănci de plătit. A început să mă înjure, să mă amenințe.

Îmi spunea: «Îți prind capul în menghină, îți prind unghiile în menghină». Brînzilă mi-a spus: «Vin cu Adrian Corduneanu, că s-a eliberat». Eu primesc amenințări de pe numere de telefon necunoscute. Mi-au făcut copilul handicap, s-au dus la primarul din Lețcani (primar PNL – n.r.) să-i spună că sunt pesedist. M-a înjurat de mamă, a intrat peste mine în vestiar, numai ca să mă provoace să-mi dau demisia. Astea sunt vorbe? Să-mi smulgă unghiile…

În fiecare zi se întâmplă la fel. Sunt și alți colegi în situația mea. Sunt dispus să merg și la procuror. Sunt probleme acolo, se fură, GPS-urile de mașini sunt dezactivate”, a precizat Alin Petrea, angajatul de la DRDP care susține că a fost amenințat de Corneliu Șerban.

Cum se apără Corneliu Șerban: „Este un inventator”

Contactat telefonic de reporterii BZI, Corneliu Șerban s-a arătat deranjat de întrebările reporterilor BZI.

„Sunt chestiuni interne, nu sunt respectate regulile, conform fișei postului. Ce treabă are să ajungă la ziar? Nu am amenințat pe nimeni, o să fie o cercetare, sunt și martori”, a spus șeful de la Valea Lupului.

Întrebat despre motivele pentru care ar minți reclamantul, Corneliu Șerban a oferit un răspuns sec.

„Pentru că este un inventator”, a încheiat conversația șeful de la DRDP Iași.

Adrian Brînzilă nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta acuzațiile angajatului. De menționat că Ovidiu Laicu a revenit pe funcție în baza unei hotărâri judecătorești.

Directorul Ovidiu Laicu: „Sunt de o gravitate extremă”

Sesizat în acest caz a fost și actualul director, Ovidiu Laicu, care a precizat pentru BZI că a primit mai multe plângeri din partea angajaților.

„Lucrurile la Districtul Valea Lupului, aparținând de SDN Iași, sunt de o gravitate extremă, am nenumărate plângeri făcute de salariați la adresa domnului Brânzilă, dar și a domnului Șerban, șeful SDN Iași. Șeful de district, domnul inginer Brînzilă, are de câteva luni un comportament necorespunzător față de salariați, cărora le reproșează că transmit informații către conducerea unității.

Este curios comportamentul domnului Brînzilă, care este lider de sindicat, poziție din care trebui să apere interesele salariaților. Peste tot afirmă, conform plângerilor salariaților, că nu i se va întâmpla nimic, că are relații la directorul general CNAIR și la liderul național al Sindicatului Drumarilor, că este membru în Comisia Paritară de negociere a Contractului Colectiv de Muncă și e protejat. Sper ca domnul Brînzilă să revină la sentimente mai bune față de salariați, să înceteze cu agresiunile și amenințările verbale, cu țipetele la adresa salariaților, care efectiv au speriat și copiii de la o grădiniță din proximitatea districtului, ducând cadrele didactice la exasperare”, a declarat directorul Ovidiu Laicu.

Camera de Conturi investighează situația de la DRDP

Odată cu revenirea lui Ovidiu Laicu au fost raportate nereguli grave la DRDP Iași, identificate în perioada 01.01.2020 – 01.05.2022, când la conducerea instituției se afla Dan Pilă. În luna octombrie 2022, mai mulți angajați ai DRDP au raportat că, în perioada amintită, instituția a achiziționat de la Eky Sam SRL o cantitate de 56.000 de tone de mixtură asfaltică ce urma să fie folosită pentru întreținerea drumului DN28, pe sectorul Iași – Bălțați, cu o lungime de 30 de kilometri. O comisie de verificare, aprobată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a constatat că în teren ar fi fost folosită o cantitate mult mai mică față de cea contractată.

Astfel, s-a constatat o lipsă de 7.000 de tone de mixtură asfaltică, cantitate ce putea fi folosită pentru asfaltarea unui drum de 10 kilometri cu o lățime de 6 metri. În acest caz au fost incriminați Corneliu Șerban și Adrian Brînzilă, liderul de sindicat din cadrul DRDP. Raportul a ajuns și în atenția Camerei de Conturi Iași.

Rămâne de văzut dacă angajații de la DRDP Iași, terorizați de Corneliu Șerban, vor reuși să-și păstreze locurile de muncă.

Comentarii
  • Adi Cordilă lider de sindicat făcut de Pilă nu reprezintă salariații.Scutaru stătea la ușă când au fost alegerile și nu ii primea in sala pe cei care nu Votează cu bâlbâitul
    Cordilă. Așa a ieșit lider de sindicat și acum toți care suntem pesedisti suntem categorisiți ca pleava societății,scursuri care o sa ne pierdem locurile de muncă ca revine Pilă. Nimeni nu ii poate face nimic acestui Cordilă,e periculos,are relatii la București,la sindicat. Stătea cu Pila in birou cu orele,beau cafeau și puneau la cale toate furăciunile.Au furat materialul frezat( vindeau la oamenii din V Lupului ) au furat sute de tone de motorina făcând situații de lucrări false și foi de parcurs fictive ( nu executau lucrări ) luau bani din casieria unitatii zilnic câte 800 lei fără a avea acte,măreau salariile doar la oamenii lor, le dădeau sporuri preferențiale ii puneau sa facă munci in gospodariile lor si acum ii folosesc ca martori mincinoși ca sa ne dea afara pe noi cei care nu mai acceptam furturile banului public.

  • Dragi cititori aceasta persoana Petrea Alin are deviații de comportament, a fost angajat și la noi la Apa Vital de unde a fost dat afara cu politia( a se verifica la politie și la Apa Vital) deoarece aducea amenințări colegilor cu interlopi, procurori, înjură și amenință pe toată lumea, aceleași expresii verbale menționate în acest articol. Noi suntem foarte bucuroși ca am scăpat de el, dar ne pare rau de cei de la drumuri ca nu au știut ce om angajează. Menționăm ca aceasta persoana Petrea Alin nu are nici o pregatire-scoala cum sa fie instalator.

  • Sunt de un an de zile angajat la DRDP IASI, înjur pe toată lumea, ameninț pe toată lumea, fac ce vreau deoarece îl am pe Laicu care ma susține necondiționat în tot ceea ce fac, inventez orice la serviciu despre toți angajații sa aibă motiv Tata Laicu de a se razbuna. Tata Laicu ma plătește pentru toate invențiile și minciunile mele chiar am sa-i spun poate îmi mărește salariul sau poate ma pune sef

  • Procuror = LAICU = Viorica Doina, de ce nu spui câte sesizări sunt depuse la DRDP la adresa lui Petrea Alin si a ta, de la ai mulți angajați din DRDP, le ții ascunse, îl protejezi, este omul care provoacă scandalurile peste tot pe unde merge, tu ii dai dispoziție și el executa.

  • La noi el era pus sa sape șanțuri altceva nu știa sa facă și imediat comenta amenință tipa Alin Petrea dorea ca el sa fie șef și noi sa sapam șanțuri. A fost dat afara de la noi și el continua sa vina la servici ca și când nu sa întâmplat nimic, doar politia a reușit sa l scoată din ApaVital, mulțumim POLITIA

  • Este un mare mincinos Petrea Alin și acest Laicu, în fiecare dimineață mă întâlneam cu el la drdp și auzeam și vedeam răutatea din el, reclama lui Laicu pe toată lumea, angajați, iar Laicu îl răsplătească cu bani pentru informații, menționând ca să stea liniștit și sa inventeze în continuare sa denigreze pe toată lumea,

  • Deoarece nu am mai ajuns la Focșani la zăpadă, m-am decis sa ies în evidenta la Iași, am spus numai minciuni în acest articol. Recunosc Petrea Alin este omul meu eu îl susțin, îl, plătesc, îl protejez, pentru ca am nevoie și eu de un om în curte la treburile casei, și pe deasupra îl și pontez prezent la servici când este la mine pe moșia Hlincea, fac ce vreau.

  • Dragul meu Laicu de ce ma pui sa semnez și sa ascund toate sesizările și reclamațiile împotriva lui Alin Petrea, sa le fac pierdute, sa le ascund. O sa avem mari probleme, ca nu luam masuri împotriva lui, îți spun asta zilnic când servim cafeaua împreună la tine în birou ca doi porumbei.

  • Recunosc, Laicu ma pus și eu am executat sa denigrez si sa acuz de furt pe acești oameni, eu am măsluit documente situații ca să fie mulțumit SEFUL ca ma pus Director, eu sunt cel care fac rapoarte fictive și mincinoase la sesizarile inventate și de către Petrea Alin și Stelu Magazioneru. Menționez ca aceste 2 persoane sunt oamenii noștri care numai ei fac sesizări și pot demonstra prin documente sesizări depuse scrise cu greșeli gramaticale de către cei doi. Recunosc ca mi se ordona sa nu iau nici o măsură disciplinara împotriva lor deoarece se supăra SEFUL L.

  • Sunt o gasca de postaci grupați in jurul lui Pilă care postează pe diverse saituri și apoi tot ei comentează.Gasca e formată din SERBAN, ONUTA,Branzila,Popovici ,Scutaru.IACOB Acum băieții și-au intrat in rol si panicați fac postări la articolul extrem de curajos.
    Ghinionul lor e ca au fost dibuiți de pe IP-uri ( cartele ORANGE luate de la Lemnaru ) si gps-urile care indica locul de unde postează. Baieti sunteți subtiri rău de tot. Spor la postări de pe conturi false ( credeti voi )

  • Șefu eu team ajutat de 2 ori cand ai lovit rontal mașina de serviciu Skoda, eu am rezolvat cu combinațiile mele sa-ti repar masina fără sa știe nimeni, șefu la cât de prost conduci ar trebui sa iei tramvaiul, autobuzul ca ai liber ești consilier local, dar sa știi te ajut în continuare.

  • Laicule, tu cu oamenii tai, sunteți trompetisti, Viorica Doina=Maria Ariton=Mărioara Mocanu=Ion Mocanu=Nicu tropetistu sunt ale tale Laicule vad ca ești treaz la ora asta

  • Aceeasi persoana comenteaza de 7 ori sub diverse pseudonime:)))) Wai taranilor, ghertoilor, in 2023 se vede ip-ul de unde scrii, si e acelasi la aproape toate comentariile!

  • SERBAN ipenalul de spaima a băgat ieri o cerere de CO.Serbane nu te ajuta Dumnezeu,te-ai luat de oameni nevinovați,vrei sa acoperi furturile cu mizerii din astea? Dragule Corneluș te înșfacă procurorul nici o grijă, abuz in servici,huliganism,amenințări. Asta e început șefule,ți-am spus sa te liniștești. Cui o lași pe Mireluș mai Serbanel ??

  • Domnule Laicu, la câte declarații si sesizari am făcut împotriva acestui om Petrea Alin , care ne terorizează continu, suntem sătui de aberațiile lui și amenințări cu interlopi, cu Laicu , la adresa tuturor , de ce îl apărați și nu luați masuri împotriva lui, de ce îl protejați, o sa trimitem peste tot , tot ceea ce a făcut și ați făcut. De ce mințiți în acest articol , de ce nu spuneți adevărul, la câte procese aveți și cu cine le aveți, ca să vadă lumea, e penibil ceea ce faceți și asta ați făcut de când ați venit.

  • Branzilâ nu te msi da “ ANGAJAȚII DRDP “ schimbă stilul se vede de pe luna ca esti postacul de serviciu. Ai intrat in panică ? Las ca vin procurori peste tine mă nătărăule !

  • In timp ce echipa SERBAN -Branzila-Sindicat îl acuza pe dl Dir gen Laicu plătind articole denigratoare,dl Dir are probe . Oamenii efectiv au fost prinsi la furat, sunt acte, carote, măsurători ale suprafețelor, referate ale diriginților de șantier, ale proiectantului, raportul CFG care confirma jaful.
    Astea sunt probe evidente,nimeni nu le poate contesta.
    Furt la drumul mare : – 7000 to in acte, -7000 la carote, -9000 la măsurarea suprafetelor.
    Dnii SERBAN și Branzila in loc sa molesteze salariații,sa ii amenințe cu pierderea locurilor de munca ,sa le facă viața amara taindu-le orele,sporurile,bonusurile mai bine ar da explicații privind acest furt CATASTROFAL. Puțină rusine dlor SERBAN și Branzila noi muncim și vrem sa ne păstram locurile de munca și voi ați furat la drumul mare rotunjindu-va binișor câștigurile pe spatele proștilor.

  • Mai este o gasca la Botoșani de la așa zidul sindicat al drumarilor care terorizează muncitorii. Un huligan boschetar Bucșă sprijinit de șeful SDN liberalul Clipaciuc pur și simplu au amenințat cu bătaia muncitorii de la Varfu Câmpului ca sunt PSD-isti și sa meargă la prietenul lor Laicu . Pana atunci oameni cu peste 30 de ani vechime, drumari adevărați au fost scosi din comandament și mutati la districtul Manoleasa la peste 79km de casa. Sindicatul Drumarilor de la DRDP a ajuns rău de tot cu indivizi abuzivi la conducere care își bat joc de salariați.

  • Bravooo prostalanilor, borati tot și dați va în primire unii pe alții, care au furat mai mult (ca hoți santeti toți și toți a ți furat), ca le ușurați munca procurorilor, toți santeti o apa și un pământ, hoții și politicienii de kkat a societății romane, locul vostru este la pușcărie măcar pt 20 de ani

  • Ei i as da afara din instituție pe toți trei, șanț niște lichele, fata ii recomanda ca șanț hoți, puturoși și pupincuristi

  • Se pare ca este un grup infractional organizat pe de o parte directorul care face politica in institutie si pe facebook cu adeptii lui care au cotizat pentru functii sus puse , pe de alta parte oamenii celuilalat director care se organizeaza de cealalta parte si care au primit salarii marite , si un sindicat care pe cine apara si cand ? Intrebare dar CNADNR permite asa ceva sa dea la ziare sa fie asa un spectacol peste tot ?Oamenii care muncesc mai au loc in societatea asta ? de ce nu se investigheaza de la BUCURESTI ? dar sediul s a rezolvat ? parca era dosar la DNA , parca era circ cu dosarul celei mai focoase juriste cum s a terminat dosarul cu concursul ? ce se vrea de fapt ? Dar specialistul in consultanta in poduri de la Galati cum s a terminat la DNA dosarul ?toti au schelete in dulap dar uita ce au facut ei , fiecare dirctor posteaza in numele altora la ceea ce nu i corect . La cum se vb pe la colturi ar trebui chemat comisie din BUCURESTI , cum a mai fost si la alti directori ,ar trebui facut sesizare la facebook sa se vada ale cui sunt numele false sub care se posteaza si trasi la raspundere toti indiferent de rang si functie si pt ce se scrie la ziar si pentru ce se posteaza .

  • Sa mori tu Alexei ( sindicalista lui peste prăjit ) ? Directorul face politica in afara programului lasă vrăjeala asta, l-ați controlat și-n borta kwurului și nexam – foraibar. Care sunt oamenii ce au cotizat la director pentru funcții ? Hai da nume repejor. Da ce spui de Mateciuc șoferul pus sef de district de Pilă și Branzila ? De sef SDN Botoșani ori Barlad, Adj de la BT, Sv ? Sediul e rezolvată,Pila și ai lui ortaci au rupt stilul ,licitați fără documentatii, prețuri exorbitante etc Da sa vina sa vadă numele false ale jegurilor piliste C

  • Mai oameni buni! Nimeni , dar absolut nimeni din tara asta nu va poate OBLIGA sa devii membru intrun SINDICAT daca nu vrei.Si poti renunta cand vrea muschii tai daca ai facut greseala si ai semnat vreo ceva adeziune.

  • Mai oameni buni! Nimeni , dar absolut nimeni din tara asta nu va poate OBLIGA sa devii membru intrun SINDICAT daca nu vrei.Si poti renunta cand vrea muschii tai daca ai facut greseala si ai semnat vreo ceva adeziune.Iar daca o filiala a unui sindicat nu are membri , se autodesfiinteza

  • dar de ce vorbiti asa urat domnule director ? pai pe facebok va aplauda unul din articol la postarile PSD ce parare aveti ? ati avut concurs ? L ati anulat ? pentru focoasa ? dar au aparut directori noi care va sterg pantofii , ati mutat consultantul la NEAMT ce treaba are sindicatul ?

  • Mai Alexei adică Mierlușa dar de când și pana unde te interesează pe mătăluță ca dl director face politica? Noi salariații DRDP suntem mândri ca directorul nostru e băgat in seama de autorități, ca are prestanța. Nu fii caraghiosa Mireluș și lasă prostiile cu “ focoasa “ vezi de tine câte case ai spart pe la Constanta ori CNAIR ??? Care consultant a fost mutat a fost mutat la Neamt ? Nu mai minți mă fătucă !

  • Faceti un sondaj si daca 75 % au parare proasta de dvs nu sunt chiar asa mindri ca sunteti director va dati demisia? Ati observat cat de multi sunt mandri pe facebook de dvs ? Se pare ca v ati desconspirat ca si pe facebook ca l denigrati conducerea companiei de ce va legati de persoane si familii daca dvs va suporta nevasta toate mojiciile salariatii nu sunt obligati sa suporte nu sunt pe plantatie sclavi este o societate de stat care in trecut erau toti mindri ca lucreaza aici dar acum au regrete dupa oameni adevarati cum era dl Judele dl Olanuta si multi altii.pacat de oameni pacat ca nu sunteti om .oamenii in varsta sunt intelepti dvs va porcaiti cu toti peste tot si poate iar candidati ca un mare politician ce sunteti .

  • Laicu este un țap bătrân care încearcă sa se înfrupte din secretarele cu care lucrează, uneori prin violență …nu-i stă lui mintea la starea drumurilor, comunica de fiecare data fraze învățate pe de rost din SF uri

  • La DRDP Iași e o cloaca de hoți, curve, puturoși, puturoase, pupatori și pupatoare de dosuri și melestee,,,,,,, absolut toți ar trebui dați afară și băgați la pușcărie, asta ar fi adevărată dreptate

  • De ce nu spuneti oamenilor ca la DRDP Iasi sunt pe functie de Director General (Atentie !!! Director General, nu adjunct!) doi cetateni. Mai pe romaneste Laicu care si-a recastigat functia in instanta si Pila (fost ofiter SRI cu pensie de aproximativ zece mii lei!), ambii incasand cate 20.000 de lei lunar ! Unul este al PSD-ului, iar unul (Pila) al PNL-ului. Cum vine asta??? Cat de prosti putem fi????? Doi directori generali pe o aceiasi functie, de fapt sa mai adaugat inca o functie tot de director general pentru a-l mentine acolo pe Pila, fost SRI-ist. Unul clar ca e in plus si incaseaza luna 20.000 de lei. Douazeci de mii de lei lunar din bani publici, atentie! Parca se dadeau liberalii si presedintele tarii de ceasul mortii ca vor da lege prin care nimeni care iese la pensie de la stat (si inca cu ce pensie!!!), nu va mai putea lucra tot la stat ! (mai ales tot pe salarii din astea uriase!) Cum vine asta? Care e realitatea? Unde e dreptatea? Unde este echitatea???

  • De ce nu e concurs serios si sunt numiti politic ? Care mai de care cu partidul lui , unul politicos si unul fara sapte ani de acasa ? Si totusi nu ar fi reea ideea sa facem un sondaj in tot drdp despre cat de mindri is salariatii de directorul lor postaci !

  • Nu va mai chinuiți sa pierdeți timpul cu Laycu, Petre, etc …. ambii sunt retarzi mintali, unul mai unul bătrân fara samanta si unul tanar care pare ca are doua copii fidele !! Daca te uiti la comenturile de pe profilul lui Laycu, nu o sa gasesti decat comentarii a unui retard numit Petre!!!!

  • Oameni buni acest dn Alin Petrea este cel mai prost om din com Letcani pe unde a lucrat numai prostii a vorbit el nu este sanatos si nu stiu cine a avut curajul sa l angajeze

Adauga un comentariu