Prima pagină » Local » Bătaie pe funcția de șef la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Fostul director, o primă victorie în instanță. Ovidiu Laicu: „Am fost reintegrat pe post. Voi cere și daune morale”
Bătaie pe funcția de șef la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Fostul director, o primă victorie în instanță. Ovidiu Laicu:

Bătaie pe funcția de șef la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Fostul director, o primă victorie în instanță. Ovidiu Laicu: „Am fost reintegrat pe post. Voi cere și daune morale”

25 nov. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Ovidiu Laicu, fostul director la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, a câștigat în primă instanță procesul privind reintegrarea pe funcția deținută până în 2019. Laicu a atacat decizia de concediere în instanță, iar magistrații i-au dat câștig de cauză. În plus, acesta va trebui să primească și salariile restante. Decizia magistraților nu este definitivă

Surpriză la vârful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași (DRDP). Fostul director general regional, Ovidiu Laicu, a câștigat recent reintegrarea pe funcție, după ce la finalul anului 2019 a fost scos din funcție. Astfel, magistrații de la Tribunalul Iași au decis, într-o primă instanță, să-i dea dreptate lui Ovidiu Laicu și să dispună ca acesta să revină pe funcție. În locul său, la șefia DRDP se află Dan Pila. Ovidiu Laicu a dat în judecată DRDP Iași la începutul anului 2020, după ce a fost demis din funcție. Însă, noua decizie luată de magistrații ieșeni poate schimba situația de la vârful direcției de drumuri aflate în subordinea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Dispută pe postul de șef la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași

Magistrații de la Tribunalul Iași au decis ca Ovidiu Laicu să revină pe funcție și să primească toate salariile restante. Astfel, decizia luată de instanță este una care poate schimba situația de la vârful DRDP Iași.

„Admite, în parte, contestația formulată și completată de contestatorul Laicu Ovidiu Mugurel domiciliat în Iași, în contradictoriu cu pârâta Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin D.R.D.P. Iași. Anulează în parte decizia nr. 1700/16.12.2019, respectiv art. 2, în ceea ce privește încetarea de drept a contractului individual de muncă al contestatorului. Anulează decizia nr. 1701 din 16.12.2019 emisă de intimată. Obligă intimata să reintegreze contestatorul pe postul deținut anterior emiterii deciziilor contestate. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate, precum și celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul.

Respinge cererea privind obligarea intimatei la plata de daune-interese și cererea privind obligarea intimatei la plata de daune morale. Respinge cererea contestatorului privind obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare, cale de atac ce se depune sub sancțiunea nulității la Tribunalul Iași. Pronunțată azi, 24.11.2021, soluția urmând a fi pusă la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței de judecată”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Iași.

Ovidiu Laicu:” Voi cere daune morale de la director”

Ovidiu Laicu a arătat că, pe lângă salariile restante, va solicita și daune morale de la actualul director, Dan Pila.

„Am cerut desființarea deciziei prin care mi s-a desfăcut contractul de muncă și prin care a fost reintegrat domnul Pila pe funcția mea. Este vorba de funcția de director general regional. Voi beneficia și de salariile actualizate la zi. Este vorba de perioada 14 decembrie 2019 – prezent. Voi veni cu executorul. În plus, îi voi cere actualului director daune morale. Îi mulțumesc avocatului Sandra Grădinaru, care a dat dovadă de profesionalism în exercitarea funcției”, a spus Ovidiu Laicu pentru Cotidianul „BZI”.

Ovidiu Laicu a ocupat funcția de șef al DRDP Iași din 2012, înlocuindu-l tocmai pe Dan Pila. Și avocatul Sandra Grădinaru a oferit un punct de vedere în legătură cu acest proces.

„În mod corect, judecătorul de la Tribunalul Iași a admis acțiunea formulată și a anulat deciziile nelegale ale CNAIR. Compania și Direcția de Drumuri au ignorat în mod flagrant dispoziții imperative ale legii, în momentul în care l-au destituit din funcție pe clientul meu”, a spus avocatul Sandra Grădinaru.

Dan Pila: „Decizia nu este definitivă”

Pe de altă parte, Dan Pila, actualul director regional de la DRDP Iași, a precizat că decizia instanței nu este una definitivă.

„Nu comentez nimic în momentul de față. Decizia nu este executorie. Așteptăm ca instanța să își spună cuvântul final”, a spus Dan Pila, actualul director de la DRDP Iași.

Magistrații se vor pronunța asupra acestei decizii după ce va judeca contestația formulată de direcția condusă acum de Dan Pila. Ambii directori și-au pus amprenta asupra instituției prin diverse proiecte și lucrări. În ultimii ani, DRDP Iași a avut mai multe lucrări de investiții în toate județele din zona Moldovei pe care le gestionează. Recent, DRDP Iași a revenit la vechiul sediu din Copou, după ce o perioadă de timp a funcționat într-un spațiu din Șoseaua Națională.

Comments are closed.