Economic Local

Magazinele care vând animale de companie în Iași au aceleași vânzări ca înainte de pandemia de COVID-19! Unele pet shop-uri fac chiar și angajări

Publicat: 20 iul. 2020
În magazinele pentru animale de companie din Iași situația este la fel de bună ca înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19.
Magazinele care vând animale de companie în Iași au aceleași vânzări ca înainte de pandemia de COVID-19!

Magazinele care vând animale de companie în Iași au cumpărători în această perioadă la fel ca înainte de pandemia de COVID-19. Împreună cu copiii, parinții vin în pet shop-uri să aleagă animalul de companie, fie că este vorba de un pește, o pasăre sau o rozătoare. Deși în ultimele luni multe firme din Iași au concediat personal, la un pet shop din Iași s-au făcut angajări

Magazinele care vând animale de companie din Iași au depășit cu bine situația dificilă generată de pandemia de COVID-19. La mai puțin de 2 luni de la ieșirea din starea de urgență, în magazine, cumpărătorii sunt aproape la fel de mulți ca înainte de pandemie. Părinții, alături de copii, vin să privească sau să aleagă un animal de companie care să fie pe placul celor mici. Perușii și iepurașii sunt printre animalele de companie preferate de aceștia. De altfel, sunt și mulți iubitori ai nevertebratelor care aleg din diversitatea de pești din acvariile pet shop-urilor. Magazinul ZooCenter a făcut angajări în ultima lună și oferă servicii de livrare gratuită la domiciliu de luni până vineri pentru comenzile de peste 50 de lei.

„De când am ieșit din starea de urgență, deja 2 luni de atunci, vânzările au crescut treptat pe parcursul unei luni și jumătate, astfel încît avem același număr de clienți ca înainte de pandemie. Am făcut și angajări în luna iunie. Am observat că, deseori, parinți alături de copii vin să cumpere un animal de companie, pe când cei care vin doar pentru hrană și accesorii sunt neînsoțiți. Deși suntem în plină pandemie de COVID -19 și distribuim comenzi online la domiciliu, ieșenii preferă să vină în magazin la cumpărături tocmai pentru a se mai uita și la animalele de aici”, a precizat un angajat al pet shop-ului ZooCenter din Iași.

La Maxi Pet clienții pot să cumpere online și să ridice comanda din orice magazin din țară. În fiecare lună astfel de magazine au în medie 1.000 de cumpărători, cifră care nu diferă de perioada de dinaintea pandemiei. Din aceștia, aproximativ 10% achiziționează animale de companie. Bineînțeles, perioada în care sunt cumpărate cele mai multe animale de companie este cea a sărbătorilor.

Perușii, iepurii și peștii sunt animalele de companie cele mai achiziționate din pet shop-uri

Unele animale sunt mai ușor și mai ieftin de întreținut, dar toate au nevoie de grijă și atenție din partea stăpânilor. Perușii, iepurii și peștii sunt printre animalele de companie preferate de ieșenii care merg în pet shop-uri. În aceste magazine, clienții pot găsi și animale precum: arici, canari, șinșile, țestoase acvatice, cinteze și nimfe. Peștii au prețuri care încep de la 10 lei, în timp ce unele specii depășesc 100 de lei. Pentru un peruș puteți plăti în jur de 35 de lei, iar pentru un iepure, 50 de lei. Media de vârstă a unui iepure domestic este de 8-12 ani, iar un peruș poate trăi de la 5 până la 8-10 ani.

Pentru anumite magazine, distribuitorii au modificat perioada în care livrează comenzi. Distribuitorii pet shop-urilor sunt din țară și fac livrări la comenzi online și pentru persoane fizice. Pentru unele magazine, aceștia aduc comenzi la o perioadă de 2 săptămâni și nu la o săptămână, cum obișnuiau, în timp ce pentru ceilalți perioada este aceeași, o dată pe lună. Animalele nevertebrate ajung în pet shop-urile din Iași de la o firmă din Cluj, cea mai mare de acest gen din țară, care distribuie la domiciliu comenzile plasate online, chiar și în această perioadă de pandemie de COVID-19.

Adauga un comentariu