Cancan ultimă oră

Magdalena Șerban, program special de reeducare. Va fi reintrodusă în societate?

Publicat: 07 iul. 2020

Magdalena Șerban, cunoscută de public și ca „ucigașa de la metrou”, după ce, la sfârșitul anului 2017, a omorât o tânără în vârstă de 25 de ani pe care a aruncat-o în fața metroului, are parte, la închisoare, de un tratament special. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) încearcă reeducarea deținutei care, deși a fost condamnată pe viață, va fi eliberată, la un moment dat și se va întoarce în societate.

Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că specialiștii în materie de boli mintale, dar și educatorii din sistemul penitenciar, îi acordă o mare atenție Magdalenei Șerban. Femeia a fost condamnată la închisoare pe viață după ce, la sfârșitul anului 2017 a omorât o tânără pe care a împins-o în fața metroului. Înainte de producerea tragediei, aceasta încercase să facă același lucru cu o altă fată, însă, fostă sportivă de performanță, victima a reușit să scape nevătămată.

Cu toate că ucigașa a fost complet incoerentă și era cunoscută cu afecțiuni psihice grave, specialiștii INML au ajuns la concluzia că a avut discernământ atunci când a comis omorul și tentativa de omor, motiv pentru care femeia a fost condamnată la închisoare pe viață.

Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că deținutei Magdalena Șerban i se acordă foarte multă atenție.

Este ținută sub sedative

Aceasta este sub tratament medicamentos permanent, pentru a preveni eventualele acte de violență, dar este implicată în mai multe activități educative, care au rolul s-o captiveze și să-i distragă atenția de la gândurile care au îndemnat-o să ucidă. Ca urmare, Magdalena Șerban participă, în mod regulat, la cursuri de geografie și istorie de la care – susțin sursele noastre – ”nu are voie să lipsească”.

În același timp, asistă la discuții despre familie și despre cum ar trebui să fie, de fapt, relațiile normale dintre oameni, în condițiile în care s-ar fi constatat că aceste noțiuni sunt complet străine pentru ea. Iar toate aceste măsuri sunt considerate ca fiind extrem de importante, în condițiile în care, peste aproximativ 20 de ani, Magdalea Șerban va fi eliberată, iar perspectiva unei recidive le dă fiori, încă de pe acum, specialiștilor care o au în grijă.

Criminală de la metrou, gest incredibil. Ce decizie a luat Magdalena Şerban

Decizie şocantă luată de criminală de la metrou. După declaraţii care i-au şocat până şi pe anchetatorii care se ocupă de acest caz, Magdalena Şerban a luat o decizie de-a dreptul incredibilă. Femeia care a comis crima de la metrou, acuzată de omor calificat şi tentativă de omor după ce a împins o tânără pe sine, se va prezenta miercuri dimineaţa la Curtea de Apel Bucureşti.

Acolo se va judeca o contestaţie vizavi de decizia de arestare preventivă. Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a criminalei de 36 de ani încă de pe data de 13 decembrie.

Magdalena Şerban se afla în arest preventiv pentru 30 de zile

Magdalena Şerban a împins pe 12 decembrie o tânără pe liniile de metrou provocând moartea acesteia şi a lovit-o cu piciorul în zona capului. Incidentul s-a petrecut la staţia de metro Dristor 1. Mai mult, aceasta a încercat să împingă o altă tânără în fata metroului cu câteva ore înainte, la staţia Costin Georgian. Potrivit avocatei acesteia, în momentul în care a văzut imaginile cu ea împingând-o pe fata respectivă, criminală a început să ţipe, a spus că se recunoaşte în imagini, dar că nu ea a comis gestul.

 

Adauga un comentariu