Local

Mai multe familii care locuiesc în zona Cicoarei vor avea reţea de apă şi canalizare. Proiectul valorează peste 300 de mii de lei

Publicat: 15 apr. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Mai multe familii care locuiesc în zona Cicoarei vor avea reţea de apă şi canalizare. Proiectul valorează peste 300 de mii de lei
În zona Cicoarei, vor fi demarate lucrări de alimentare cu apă şi canalizare

Familiile care locuiesc în zona Cicoarei vor avea reţea de apă şi canalizare. Contractul a fost atribuit prin încredinţare directă pe SEAP

Primăria Iaşi a contractat, prin procedură simplificată, serviciile de extindere a lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare pentru proiectul integrat de regenerare urbană şi socială a zonei Cicoarei. Contractul are o valoare de 388.950 de lei, fără TVA.

Mai multe familii care locuiesc în zona Cicoarei vor avea reţea de apă şi canalizare

În zona Cicoarei, pe stradela Sofia Nădejde, se vor executa lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare. Potrivit informaţiilor prezentate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), branşamentul la reţeaua de apă se va executa printr-o conductă de PEID, PE100, PN10, cu diametrul de 110 mm şi o lungime de 95 de metri liniari.

„Propunerea vizează branşamentul la reţeaua de apă existentă în zonă pe stradela Sofia Nădejde. Branşamentul la reţeaua de apă se va executa printr-o conductă de PEID, PE100, PN10, D.110mm, L 95 ml, prin intermediul căminului de vane CV1, conform planurilor. La pozarea conductei se vor respecta prevederile SR 4163-95 + Reţele de distribuţie STAS 8591/97 – Amplasarea în localităţi a reţelelor subterane. Conducta se va monta pe un pat de nisip de 15 cm, la adâncimea de 1.0m fiind mai mare decât adâncimea la îngheţ specifică zonei”, se arată în caietul de sarcini publicat în cadrul achiziţiei directe.

Este important de ştiut faptul că lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare vor avea o lungime de 95 de metri, iar reţeaua de canalizare va avea o lungime de 313 metri. Vor fi amplasate 7 cămine de vizitare.

În comuna Dumești, va fi înființat un sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale

Procedura de licitație este una simplificată, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 16 mai 2024, ora 15.00. Valoarea contractului este de 41.648.365,15 lei, fără TVA, aproximativ 8.383.663 de euro, fără TVA.

„Strategia de dezvoltare durabilă a județului Iași pentru perioada 2021-2027, are în vedere dezvoltarea rețelelor de gaze naturale, continuând Planul de dezvoltare a județului Iași, în care se arată că deși acesta are oportunitatea de a fi traversat de 4 magistrale de gaz, infrastructura este slab dezvoltată, mai ales în mediul rural. Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, axa prioritară 8 – Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, obiectivul specific 8.2 – Creșterea gradului de intercomunicare a Sistemului național de transport al gazelor naturale cu alte vecine”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Potrivit informațiilor publicate, principalul obiectiv urmărit este îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii comunei Dumești, inclusiv pentru categoriile de persoane dezavantajate, în vederea unei dezvoltări sustenabile a urbei. Alături de combaterea procesului de migrare a populației, se urmărește și îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate, asigurarea de facilități pentru copii și părinți, asigurarea accesului populației la serviciile de bază, cu efecte asupra calității forței de muncă viitoare.

Mai multe familii care locuiesc în zona Cicoarei vor avea reţea de apă şi canalizare. Primăria Iaşi a iniţiat achiziţia directă recent, iar contractul a fost semnat cu societatea Sepro Complete Building Services SRL, administrată de Sorin Paul Munteanu.

Comentarii
Adauga un comentariu