Eveniment-Social

Mai multe locuri față de anul trecut pentru admiterea la Universitatea de Științele Vieții, în domenii prioritare de dezvoltare

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai multe locuri față de anul trecut pentru admiterea la Universitatea de Științele Vieții în domenii prioritare de dezvoltare
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași oferă peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2021, atât pentru studii de licență cât și pentru masterat

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 540 din 13 mai 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 509 din 17.05.2021, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași a devenit Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași) oferă peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2021, atât pentru studii de licență cât și pentru masterat.

Numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educației pentru absolvenții de liceu este de 992, dintre care 680 locuri sunt cu finanțare de la buget (cu 30 mai multe decât în anul precedent), 43 locuri sunt pentru români de pretutindeni, iar 269 locuri sunt cu taxă. Important de precizat este faptul că 28 de locuri sunt prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural. De asemenea, Universitatea a primit mai multe locuri pentru românii de pretutindeni, iar noutatea este că pentru viitorii studenți din Republica Moldova cazarea va fi gratuită în căminele instituției.

În ceea ce privește studiile de masterat, absolvenții de facultate au la dispoziție 607 de locuri, dintre care 470 sunt de la buget (tot cu 30 mai multe față de 2020).

Conform calendarului, în perioada 12 – 23 iulie 2021, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2021 la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară. Trebuie menționat că înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

Cum se realizează admiterea

Admiterea candidaților la USAMV din Iași, se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).

Studenții USAMV Iași beneficiază de numeroase facilități, condiții moderne de studiu, baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, ateliere de microproducție a berii, procesare a laptelui, a cărnii, patiserie și panificație, cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie, precum și de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.

Reamintim că USAMV Iași pune la dispoziția elevilor de clasa a XII-a și absolvenților de liceu interesați posibilitatea de preînscriere online până pe 30 iunie 2021. Astfel, candidații care doresc să participe la concursul de admitere organizat de cele patru facultăți ale USAMV Iași, atât pentru programele de studii de licență, cât și de masterat au posibilitatea completării on-line a fișei de preînscriere. Concret, acest lucru poate fi realizat prin accesarea link-ului https://admitere.uaiasi.ro/ unde se regăsesc toate informațiile incluse în fișa de înscriere.

Mai multe detalii pe www.uaiasi.ro/admitere, https://www.facebook.com/uaiasi/.

Informații se pot obține și prin telefon, la numărul 0757 011416 sau pe e-mail, la adresa [email protected].

 

 

 

 

Adauga un comentariu