National

Mai multe persoane au primit amenzi după protestul anti-vaccin desfășurat în Piața Universității din București

Publicat: 29 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai multe persoane au primit amenzi după protestul anti-vaccin desfășurat în Piața Universității din București
Autoritățile au amendat mai mulți protestatari, suma ridicându-se la 50.000 lei

Joi seara, 28 octombrie 2021, în Capitală, în Piața Universității s-a desfășurat un protest ce avea în centru nemulțumirile protestatarilor privind vaccinul anti-COVID-19 și impunerea certificatului verde.

Autoritățile au supravegheat protestul și au dat sancțiuni contravenționale tuturor manifestanților care nu respectau măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

Mai mulți protestatari anti-vaccin au fost amendați la manifestul din Piața Universității

În Piața Universității din București, joi seara 28 octombrie 2021, s-a desfășurat un protest anti-vaccin care a început inițial în mediul online. În timpul manifestației, autoritățile care supravegheau protestul au dat 40 de sancțiuni  contravenționale având la bază faptul că nu s-au respectat măsurile de protecție privind prevenirea și combaterea pandemiei de coronavirus.

Suma la care s-a ridicat valoarea amenzilor a fost de 50.000 de lei, cuprinzând 20 de sancțiuni contravenționale pentru că nu au fost respectate prevederilor art. 65, lit. h) din Legea nr. 55/2020.  Au mai fost date alte 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. k) din Legea nr. 55/2020 și încă 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. j) din Legea nr. 55/2020.

Un alt protest în București împotriva restricțiilor

La începutul lunii octombrie 2021, un alt protest de amploare s-a desfășurat în Piața Universității din Capitală,  sute de persoane  adunându-se pentru a striga nemulțumirile față de restricțiile impuse de autorități. Protestul a dat mari bătăi de cap autorităților, întrucât manifestanții au blocat circulația, iar traficul desfășurându-se cu greutate.

„Sunt unul dintre mullţi români care s-au săturat de prostiile făcute de Guvernul Cîţu. Ne-am săturat efectiv de absolut tot ce înseamnă PNL în fruntea ţării. Vrem libertate! Nu suntem de acord cu vaccinarea obligatorie. Practic, ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noştri. Ne pregătim de înmormântarea Guvernului Cîţu. I-am adus un cadou special de la Brăila: colivă şi o cruce, să le ţină amintire, atât pentru el, cât şi pentru întreg Guvernul României”, a transmis unul dintre protestatari.

Principala nemulțumire a oamenilor a fost față de introducerea certificatului verde, dar și a restricțiilor. Mai mult decât atât, la protest a participat și Alianța pentru Unirea Românilor împreună cu mai multe asociații și George Simion.

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți,” a spus George Simion pe Facebook.

Mai multe proteste au fost organizate în România pe tema restricțiilor adoptate de Guvern

În ultima perioadă, odată cu noile restricții adoptate de Guvern, în mai multe orașe mari numărul protestelor s-a mărit. Guvernul a dispus de aprobarea unor restricții din ce în ce mai drastice, dat fiind amploarea valului patru și a numărului tot mai mare de noi infectări zilnice cu COVID-19.

Cu toate astea, în mai multe orașe precum București, Timișoara, Constanța, Arad sute de oameni au ieșit pentru a-și exprima dezacordul atât față de restricții cât și față de Guvern, principalul motiv rămânând cel al introducerii certificatului verde, protestarii considerând că această măsură este una discriminatorie.

„Libertate”, „Nu vă fie frică, poporul se ridică!”, „Joc dictatura” au fost doar câteva dintre lozincile scandate.

Adauga un comentariu