Local

Mai multe străzi din municipiul Iași vor fi închise. Echipele de la Citadin fac reparații la carosabil

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Mai multe străzi din municipiul Iași vor fi închise. Echipele de la Citadin fac reparații la carosabil
După finalizare, echipele vor începe reparațiile în alte zone din oraș

În următoarele săptămâni, mai multe străzi din Iași vor fi închise pentru refacerea asfaltului de către muncitorii de la Citadin. Șoferii care circulă prin aceste zone trebuie să găsească alte rute, pentru a nu risca să rămână blocați

În perioada de primăvară, prin tot orașul s-au deschis șantiere pentru lucrări de reparații ale străzilor ce au fost afectate după iarna trecută. Ieșenii sunt foarte nemulțumiți, în special de haosul creat pe bulevardul Socola, astfel că speră că vor scăpa cât mai repede de aglomerație. De asemenea, traficul greu din anumite zone distruge mult mai repede asfaltul, fiind necesare intervenții.

Câteva străzi din Iași vor fi închise pentru reparații

Până la sfârșitul săptămânii și după sărbătorile de Paște, echipele de la Citadin vor efectua mai multe lucrări de reparații la câteva străzi din Iași. Pe strada Bradului, din cartierul Nicolina, până pe 11 mai, traficul va fi oprit în mare parte din zi. Șoferii vor trebui să găsească rute ocolitoare prin această zonă. După sărbători, cel mai probabil, vor începe și lucrările de pe următorul tronson pe bulevardul Socola.

„Până la data de 11 mai, între orele 08:00 – 18:00, va fi închisă circulația pe strada Bradului. Măsura este necesară pentru că, în această zonă, echipele SC Citadin SA efectuează lucrări de refacere a carosabilului. Aceste lucrări sunt făcute în scopul menținerii tramei stradale în bună stare de exploatare și siguranță a circulației. În timpul lucrărilor, pe tronsonul respectiv va fi asigurat accesul mașinilor de intervenție ale Ambulanței, Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, au transmis reprezentanții Citadin SA.

De asemenea, și în zona gării se vor efectua lucrări, însă acestea sunt făcute strict pe timpul nopții. Având în vedere traficul intens de pe parcursul zilei, ar fi creat haos.

„Pe data de 1 mai și în intervalul 7-8 mai, între orele 22:00 – 06:00, va fi restricționată circulația pe str. Gării, intersecție cu str. Străpungere Silvestru. Măsura este necesară, deoarece, în această zonă, echipele SC Citadin SA efectuează lucrări de refacere a carosabilului, în funcție de condițiile meteorologice”, a mai precizat compania.

Se lucrează în tot orașul

Pe lângă turnarea asfaltului, muncitorii se mai ocupă cu trasarea marcajelor, decolmatări, refacere pavaj, refacere borduri. În această perioadă, lucrările se realizează pe toată suprafața orașului, deși la început erau strict în anumite cartiere.

„Echipele Citadin SA Iași execută lucrări de: refacere pavaj pe strada Petru Poni, reparații cu asfalt pe strada Cerna 4A, aleea pietonală Pod Cerna – Podul de Piatră, strada Vasile Lupu, strada Elena Doamna, șoseaua Păcurari, șoseaua Nicolina 28, strada Sofia Nădejde. Reparații cu piatră spartă pe drumul SRU, reparații cu piatră spartă și montare borduri pe strada Argeș 5, marcaje pe bulevardul Dimitrie Cantemir”, au spus reprezentanții Citadin.

Străzile din Iași, închise pentru reparații, trebuie să fie refăcute complet, pentru a rezista traficului aglomerat.

Comentarii
  • Vara trecută nu se mișca nimic în oraș, pauză totală. Acum în campanie electorală se înghesuie să asfalteze cât mai mult, închid străzi, nu-i interesează de elevi. A naibii politica asta.

  • @ Anonim
    mai 1, 2024 la 5:50 am

    asa e mereu cand e an electoral. oare de nu sunt alegeri in fiecare an si doar o data la 4 ani?

Adauga un comentariu