Local

Mai multe străzi din zone importante din Iași vor fi reabilitate! Primăria a stabilit lista

Publicat: 22 oct. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Mai multe străzi din zone importante din Iași vor fi reabilitate Primăria a stabilit lista
Mai multe străzi din Iași vor fi reabilitate, s-a semnat contractul pentru proiectarea tehnică

Mai multe străzi din municipiul Iași urmează să fie reabilitate. Licitația organizată la finalul lunii iunie 2022 a fost finalizată. Comisia de evaluare a luat în calcul oferta cu prețul cel mai mic

Primăria Iași pregătește noi investiții în infrastructura din oraș. Recent, a fost finalizată licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare, necesare pentru reabilitarea mai multor străzi. Valoarea estimată a contractului a fost de 580.000 de lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține asocierii de firme 3B Construction Project SRL (Iași) – Regio Construct Proiect SRL (Iași – Valea Lupului), adică 352.920 de lei, fără TVA. Prima societate este deținută de Ștefan Bodoga, abonat la contractele cu municipalitatea.

În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei, un profit de 1,7 milioane de lei, datorii de aproape 1 milion de lei și un număr de 4 angajați. A doua societatea este controlată de doi asociați, Narcis Butnariu și Ionuț Bogdan Pavil. Firma nu avea angajați în 2021, dar a cifra de afaceri a fost de 749.166 de lei.

Mai multe străzi din zone importante din Iași vor fi reabilitate. Nu s-a mai intervenit cu anii

Autoritatea contractantă a stabilit și contextul în care a fost realizată achiziția.

„În decursul ultimilor 50-60 de ani, străzile din cadrul municipiului Iași au fost supuse diverselor lucrări ce au presupus fie mobilarea acestora cu rețele de utilități, fie executarea de lucrări ce au vizat modernizarea și creșterea confortului în trafic al cetățenilor riverani. Infrastructura urbană a municipiului Iași prezintă o stare necorespunzătoare a rețelei de străzi din cartiere din cauza traficului intens, a intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran, a configurației acestora, a schimbării configurației din cauza alunecării terenului pe versanți și a efectelor acțiunii de îngheț-dezgheț la nivelul suprastructurii străzilor”, se arată în caietul de sarcini.

Deja au fost semnate alte contracte pentru asfaltarea străzilor afectate.

Lista străzilor ce urmează să intre în programul de reabilitare

Conform necesarului, Primăria Iași a stabilit lista străzilor ce se află pe lista de proiectare. Este vorba despre str. Grigore T. Popa, str. Gălățeanu, str. Eudoxiu Hurmuzaki, str. Dealul Zorilor, str. Prof. Emil Honoriu (tronson nemodernizat), stradela Valea Adâncă, str. Friederick (tronson nemodernizat), str. Fagului (tronson nemodernizat), Aleea Sadoveanu (crearea unei benzi suplimentare), str. Poligon, str. Petre Jitaru, str. Prof. Haralambie Vasiliu, str. Prof. Agricola Cardaș, str. Ciprian Porumbescu, str. Mihail Cornea, str. Fortus, str-la Iftimie Bârleanu, str. Iancu Flondor, str. Caprelor, str. Dezrobirii, str. Crivăț, str. Miron Costin, str. Neculai Zamfirescu și str. Iftimie Bârleanu.

„Necesitatea și oportunitatea prezentului proiect de investiție este justificată de starea de degradare. Pe aceste străzi nu sunt asigurate condițiile minime de siguranță a circulației, iar elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora”, se mai arată în documentația procedurii.

Mai multe străzi din zone importante din Iași vor fi reabilitate, dar finanțarea va fi asigurată începând cu anul 2023.

Comentarii
Adauga un comentariu