Local

Afaceristul Ștefan Bodoga, apropiat al liberalilor, a câștigat un contract la Primăria Iași! Va proiecta mai multe străzi din oraș. Oferta a fost de 6 ori mai mică

Publicat: 05 ian. 2021
Documentația pentru reabilitarea străzilor din Iași va fi realizată în termen de nouă luni de către Ștefan Bodoga, patronul firmei 3B Construction Project SRL. Oferta este cu mult mai mică față de prevederea bugetară a autorității contractante. Afaceristul spune că nu se așteaptă să facă profit
Afaceristul Ștefan Bodoga pregătește proiectarea mai multor străzi din Iași

Municipalitatea ieșeană a încheiat un contract pentru proiectarea unui număr de 14 străzi. Documentația va fi realizată de firma lui Ștefan Bodoga, un apropiat al Partidului Național Liberal. În ultimii ani a câștigat mai multe contracte atribuite direct

Primăria Iași a finalizat, recent, licitația pentru proiectarea mai multor străzi din oraș, fază premergătoare lucrărilor de asfaltare. Astfel, contractul a fost semnat cu 3B Construction Project SRL, deținută de afaceristul Ștefan Bodoga, apropiat al Partidului Național Liberal. Valoarea finală a contractului este de 139.942,32 lei fără TVA. Oferta a fost cu mult sub prevederea bugetară inițială de 700.000 lei, fără TVA. La procedură au mai participat alte 9 firme, dar care nu au putut bate oferta lui Ștefan Bodoga. În ultimii ani, 3B Construction Project SRL a câștigat mai multe contracte cu instituțiile publice din Iași, dar și din țară. Majoritatea contractelor au fost atribuite direct.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din Municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. Rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, din cauza intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot de 14 străzi din municipiu

Conform caietului de sarcini, Primăria Iași intenționează să reabiliteze un lot format din străzile Fermei, Eugen Stătescu, Șipoțel, Fundac Olari, Mocanului, Ursulea, Islaz, Ștefan Dimitrescu, Prof. Nicolae Bucur, Valea Adâncă, Fântânilor, Ateneului, Spital Pașcanu și Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului. În baza documentației se vor stabili și costurile de reabilitare ale arterelor. 3B Construction Project SRL a fost înființată în 2017. Conform ultimelor date financiare, în 2019 firma a înregistrat o cifră de afaceri de 2,7 milioane lei, profit de 1,7 milioane lei și un număr de 4 angajați. Apelat telefonic, Ștefan Bodoga a explicat de ce oferta depusă este cu mult sub prevederea bugetară.

„Noi ne vom încadra în termen. Sunt avize de obținut. Ne-am apucat deja. Nu o să facem profit, dar o să câștigăm experiență”, a declarat Ștefan Bodoga.

Pasajul subteran Frumoasa va fi reabilitat după proiectarea obiectivului

Pasajul subteran pietonal Frumoasa va intra în etapa de modernizare. Valoarea estimată a investiției este de 1 milion de euro. Recent, Primăria Iași a finalizat licitația pentru realizarea proiectării. Oferta de 49.500 lei, fără TVA, aparține societății Capital Vision SRL, din București. Societatea este condusă de Laurențiu și Luciana Alexandra Pavelescu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 7,5 milioane lei, profit de 2,7 milioane lei, datorii de 3,5 milioane lei, cu un număr de 5 angajați. Expertiza tehnică arată că pasajul are o lungime totală de 40 de metri. Partea pietonală are o lungime de 37,70 metri. Scările de acces spre strada Libertății au o lungime de 29,95 metri, iar scările spre stradela Cetățuia au o lungime de 22,65 metri.

Adauga un comentariu