International

Mai multe zone din Marea Britanie sunt sub noi restricții Covid. UK are trei niveluri de restricție

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai multe zone din Marea Britanie sunt sub noi restricții Covid. UK are trei niveluri de restricție
Marea Britanie a instituit măsuri restrictive în mai multe zone ale țării

Cea mai mare parte a țării se află la nivelul cel mai scăzut – mediu – dar milioane de oameni din nord și Midlands se confruntă cu restricţii suplimentare în contextul în care Marea Britanie înregistrează o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Regiunea Liverpool este singura zonă care se supune celor mai dure reguli, cu pub-uri și baruri care nu servesc în locaţii închise. Totuși, autorităţile din Marea Britanie au gândit un plan pe trei niveluri pentru a combate şi a acţiona împotriva virusului COVID-19.

Marea Britanie va introduce restricţii mai stricte şi în alte zone din cauza COVID

Oficialii guvernamentali din domeniul sănătății trebuie să se întâlnească pentru a discuta despre posibilitatea ca Greater Manchester, Lancashire și alte zone să se alăture nivelului superior de restricţii. Cu câteva ore înainte că normele de restricţie să intre în vigoare în Liverpool, poliția a fost forțată să disperseze mulțimi mari de persoane care protestau în oraș .

Între timp, Irlanda de Nord a anunțat o prelungire a închiderii şcolilor. Acest lucru a fost luat, printre alte măsuri, pentru a împiedica răspândirea COVID-19.

Londra și Essex se numără printre zonele care intră în restricții de coronavirus de nivelul doi de sâmbătă. Înseamnă că milioane de oameni mai mulți nu se vor putea amesteca cu alte gospodării în interior. Anunțul urmează introducerii noului sistem cu trei niveluri al Angliei. Alte părți ale Regatului Unit au introdus, de asemenea, noi restricții.

Cum funcționează noul sistem cu trei niveluri al Angliei?

Fiecare zonă a Angliei se încadrează acum în trei categorii – mediu (Nivelul 1), ridicat (Nivelul 2) sau foarte ridicat (Nivelul 3), în funcție de raţă locală de infecție.

Care sunt regulile pentru nivelul 1 (alertă medie)?

  • Zonele din nivelul 1 sunt supuse regulilor naționale de bază în vigoare anterior.
  • Este posibil să nu vă întâlniți într-un grup de mai mult de șase persoane, în interior sau în aer liber, cu excepția cazului în care vă aflați într-o gospodărie mai mare sau într-o grupă de sprijin.
  • Pub-urile, barurile și restaurantele dintr-o zonă de nivel 1 trebuie să se închidă până la ora 22:00.

Care sunt regulile pentru nivelul 2 (alertă maximă)?

  • În plus, nu aveți voie să vă întâlniți social cu persoane cu care nu locuiți în interior – aceasta include case private, precum și pub-uri sau restaurante.
  • Persoanele care sunt voluntari pot participa la întâlniri ca înainte și pot fi oferite și servicii de îngrijire informală.
  • Locuitorii se pot întâlni  în continuare prieteni și familie în aer liber, dar numai într-un grup de până la șase persoane.

Zonele care vor intra în restricții de alertă ridicată în acest weekend sunt:

Londra
Essex
Barrow Furness, Cumbria
York
Nord-estul Derbyshire
Chesterfield
Erewash, Derbyshire

Care sunt regulile din nivelul 3 (alertă foarte mare)?

Zonele cu cele mai rapide rate de transmisie în creștere sunt plasate în nivelul 3 .

Nu aveți voie să vă întâlniți social cu oricine care nu face parte din gospodăria dvs. sau cu ajutorul bulei dvs. de sprijin în interior sau în anumite locații exterioare.

Nu vă puteți întâlni în grădini private sau grădini de pub, dar vă puteți întâlni în parcuri, plaje, peisaje sau păduri, atâta timp cât nu vă aflați într-un grup de peste șase.

Barurile și barurile trebuie să închidă, cu excepția cazului în care servesc mese substanțiale – alcoolul poate fi servit doar ca parte a unei mese.

Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească în sau în afara zonelor de nivelul 3, altele decât pentru muncă, educație, servicii pentru tineri sau din cauza responsabilităților de îngrijire.

În prezent, doar regiunea orașului Liverpool este clasificată ca fiind un risc foarte mare. O decizie finală cu privire la adăugarea Greater Manchester nu a fost luată, au declarat jurnalistii BBC .

Adauga un comentariu