Local

Mai mulți bărbați cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, au încercat să intre ilegal în țară

Publicat: 29 sept. 2020
Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat mai mulți bărbați cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova au încercat să intre ilegal în țară
Permis de conducere fals, cumpărat cu 300 de euro

Polițiștii de frontieră ieșeni efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane cu dublă cetățenie, care au încercat să intre ilegal în țară. Bărbații aveau asupra lor permise de conducere falsificate sau acte false pentru mașinile pe care le conduceau

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră ieșeni au depistat mai multe persoane care au încercat să intre ilegal în țară. În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 30 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Republica Moldova.

„La controlul de frontieră, colegii noștri au descoperit asupra bărbatului un certificat de pregătire profesională. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul respectiv nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Permis de conducere fals, cumpărat cu 300 de euro, descoperit la un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova

De asemenea, în vama Stânca, din cadrul ITPF Iași, s-a prezentat ca pasager într-un autocar pe cursa ocazională Praga – Chișinău, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani.

„Colegii noștri au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor, ocazie cu care a fost descoperit, în geanta de mână a persoanei, un permis de conducere, având însemnele autorităților din R. Moldova. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.

Bărbatul a declarat că nu deține permis de conducere și că a procurat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaște, plătind suma de 300 de euro.

Tractor cu remorcă neînmatriculată, depistate de polițiștii de frontieră

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Chișcani, un ansamblu rutier format dintr-un tractor și o remorcă, condus de un localnic în vârstă de 49 de ani. Oamenii legii au constatat că remorca în cauză nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare sau înregistrare.

„În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că remorca nu este înregistrată sau înmatriculată”, au mai declarat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu