National

Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spital. Au acuzat stare de rău, grețuri și vărsături

Publicat: 02 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spital. Au acuzat stare de rău grețuri și vărsături
Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spital. Au acuzat stare de rău, grețuri și vărsături

Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spitalul din Brașov, după ce au acuzat stare de rău, grețuri și vărsături. Elevii susțin că organizatorii ar fi încercat să mușamalizeze situația.

Direcția de sănătate publică Brașov a deschis o anchetă, după ce mai mulți elevi din județele Călărași, Alba, Constanța, care se aflau în Brașov, pentru a participa la Olimpiada Națională de Istorie, au ajuns la spital în cursul serii de luni, 29 aprilie, cu stare de rău, greață și vărsături.

Elevii au mers împreună cu profesorii la un restaurant din localitatea Codlea

Elevii au mers împreună cu profesorii la un restaurant din localitatea Codlea, pentru prânz, iar la revenirea în camerele de hotel unde erau cazați, în Poiana Brașov, șapte elevi, cu vârste între 14-18 ani, au fost luați de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Brașov și duși la Spitalul Județean.

În acest caz, au fost prelevate probe de la localul respectiv.

„Au fost prelevate probe de la un restaurant de unde au mâncat elevii, deocamdată nu avem rezultatele gata”, a spus purtătoarea de cuvânt al DSP Brașov, Diana Pop Goșman, notează Edupedu.ro.

Cazul nu a fost făcut public timp de trei zile, de la debutul problemelor.

Profesorii au ținut legătura atât cu părinții elevilor, cât și cu autoritățile

Cu toate acestea, reprezentanții IPJ Brașov susțin că, în toată această perioadă, profesorii au ținut legătura atât cu părinții elevilor, cât și cu autoritățile.

„Profesorii au ținut legătura cu părinții și cu noi pe toată desfășurarea situației. Nu există o anchetă a Inspectoratului Școlar Județean Brașov (n. red. cel care a organizat Olimpiada) pentru că nu a fost înregistrată vreo plângere oficială. Organizatoric nu avem ce să ne reproșăm”, a transmis șeful ISJ Brașov, Florin Tripșa, potrivit sursei citate.

De cealaltă parte, câțiva dintre organizatori și profesori ar fi încercat să mușamalizeze situația, iar elevilor din competiție nu li s-ar fi spus nimic despre ce se întâmplă, mai informează sursa citată.

Adauga un comentariu