Actualitate

Mai mulţi poliţişti șpăgari din Timişoara au fost prinşi în timp ce primeau foloase pentru înmatricularea unor mașini

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulţi poliţişti șpăgari din Timişoara au fost prinşi în timp ce primeau foloase pentru înmatricularea unor mașini
Acţiunea vizează destructurarea unor grupări infracţionale care conlucrează în vederea comiterii infracţiunii de contrabandă

Continuă acţiunile din cadrul Poliţiei Române în legătură cu oamenii legii care iau spăgi pentru diverse beneficii. După cazurile din Suceava sau Sibiu a venit rândul poliţiştilor din Timişoara să răspundă legal pentru fărădelegile făcute. Aşadar, în Timișoara mai mulţi poliţişti au fost săltaţi mai mulţi poliţişti chiar în timpul în care se pregăteau să ia spagă pentru înmatricularea unor autoturisme.

Conform presei locale, poliţiştii au fost anunţaţi că vor participa la un curs de pregătire dar, surpriză, la fața locului erau ofiţerii DGA care i-au luat la întrebări.

Mai mulţi poliţişti de la Înmatriculări Timiș au fost săltaţi de procurori

Aşadar, dimineaţa cu ghinion pentru poliţiştii spăgari de la Serviciul Înmatriculări Timiș care obişnuiau să încaseze ilegal diverse sume de bani. În schimbul bunurilor materiale, oamenii legii urmau să prioritizeze înmatricularea anumitor autovehicule. Totuşi, operaţiunea de reţinere a procurorilor a fost pusă la cale în mod amănunţit. Aşadar, oamenii legii au fost invitaţi să participe la un curs de prregătire doar că nu mică le-a fost mirarea că în loc de concurs, poliţiştii s-au trezit luat la întrebări de DGA.

”În urmă cu foarte puțin timp, polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Timiș au descins la sediul Serviciului Înmatriculări.

Ancheta a început cu aproximativ patru luni în urmă și totul a pornit de la informațiile obținute de cei de la DGA, potrivit cărora angajații de la Înmatriculări ar primi șpăgi pentru a urgenta eliberarea unor documente. Era metoda clasică. Banii erau lăsați între documente, iar cei implicați știau exact despre ce este vorba. S-a stabilit că un polițist ajungea să câștige până la 200 de euro pe zi când lucra și primea astfel de șpăgi.

Trebuie să vă mai spun că anchetatorii au recurs la o manevră pentru a-i captura pe cei 10 agenți. Toți cei 10 au fost convocați în această dimineață la sediul Serviciului Înmatriculări pe motiv că ar urma să participe la un seminar de prevenire pe teme de corupție. De fapt, ei au fost înconjurați de cei de la DGA, ridicați și duși la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, unde sunt, în acest moment, urmând ca procurorul de caz să decidă dacă va hotărî reținerea lor și dacă îi va prezenta cu propunerea de arestare preventivă instanței”, a declarat Dragoș Boța, jurnalist Press Alert, pentru Antena 3.

În Sibiu oamenii legii luau șpagă pentru finanţarea echipei de fotbal a IPJ

Un alt caz de corupţie în Poliţia Română s-a întâmplat în judeţul Sibiu unde poliţiştii obişnuiau să omită anumite greşeli comise de şoferi în schimbul unor beneficii materiale. Altfel spus, şoferii care erau prinşi că nu respectau anumite reglementări din trafic erau trimişi să facă diverse donaţii pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu. În speţă, ministrul de Interne, Lucian Bode a avut o reacţie oficială şi a susţinut că în urma percheziţiilor s-a dispus reţinerea a zeci de persoane:

„Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a afirmat ministrul Lucian Bode la Antena3.

La Suceava se lua spagă din greu pentru obţinerea permisului de conducere

Faptul că unii şoferi din Suceava conduc haotic pare să vină în completarea ideii de spagă de la Poliţie Permise. Scandalul de la Suceava a izbucnit în presă iar informaţiile care reies din dosar sunt de-a dreptul halucinante. Se pare că șeful Permise Auto Suceava putea să încaseze spagă de până la 20.000 de euro pe zi.

„În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu “albirea banilor”. Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

Adauga un comentariu