Local

Mama tot mamă! Polițiștii de la Frontiera Sculeni au prins o femeie din Republica Moldova care introducea un buletin fals pentru fiul ei. Motivul: găsirea unui loc de muncă

Publicat: 02 dec. 2021
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unei femei din Republica Moldova, asupra căreia a fost descoperită o carte de identitate falsă procurată pentru fiul acesteia, în vederea găsirii unui loc de muncă.

În data de 01 decembrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageră într-un autoturism, o persoană cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 42 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit ocazie cu care asupra persoanei, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele unui cetăţean moldovean, fiul acesteia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Femeia a declarat că documentul descoperit la controlul de frontieră a fost procurat, plătind suma de 100 de euro, pentru fiul său și urma să îl folosească în Cehia.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, a transmis purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de politie Denis Lazăr.

Autoturism cu număr fals condus de un botoşănean oprit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care conducea un autoturism pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare atribuite unui alt autovehicul.

În data de 01 decembrie a.c., în jurul orei 09.30, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut a oprit pentru control pe raza localităţii de frontieră Mitoc, judeţul Botoşani, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un botoşănean, în vârstă de 53 de ani.

La controlul efectuat, în urma verificărilor specifice, colegii noştri au constatat faptul că numărul de înmatriculare aplicat autoturismului în cauză a fost atribuit unui alt autoturism, a cărui înmatriculare este suspendată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare sau sau neînregistrat, potrivit purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, comisar şef de poliţie Tatiana Radu.

Certificate privind testarea pentru depistarea SARS-CoV-2 false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa a doi tineri cu cetăţenie R. Moldova care au prezentat la controlul de frontieră câte un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2 false.

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  pasageri într-un autoturism marca Skoda Fabia, doi cetăţeni din R. Moldova, bărbat şi femeie, în vârstă de 24, respectiv 21 de ani.

La controlul de frontieră, cei doi tineri au prezentat, alături de documentele personale de identitate și câte un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, ambele  emise în R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că acestea sunt false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, a transmis purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliţie Irina Mirică.

Adauga un comentariu