Local

„Mâna dreaptă” a lui Beatrice Rancea, Alighieri Iațâc, liberă să se întâlnească cu angajații Operei Naționale Române Iași! – EXCLUSIV

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâna dreaptă a lui Beatrice Rancea Alighieri Iațâc liberă să se întâlnească cu angajații Operei Naționale Române Iași - EXCLUSIV
Aligheri Iațâc, fostul șef PARTIDĂ, este liber să se întâlnească cu angajații Operei Naționale Române din Iași. Decizia a fost luată astăzi, 10 martie 2021, de Tribunalul Iași. Instituția a admis plângerea formulată de mâna dreaptă a lui Beatrice Rancea, fostul manager al ONRI

Aligheri Iațâc, fostul șef PARTIDĂ, este liber să se întâlnească cu angajații Operei Naționale Române din Iași. Decizia a fost luată astăzi, 10 martie 2021, de Tribunalul Iași. Instituția a admis plângerea formulată de mâna dreaptă a lui Beatrice Rancea, fostul manager al ONRI.

„Tribunalul Iasi admite plângerea formulata de inculpatul Iatâc Alighieri, împotriva ordonantei procurorului emisa la data de 2 martie 2021 în dosarul penal al DIICOT Iasi. Modifica obligatiile impuse inculpatului Iatâc Alighieri, în cadrul masurii preventive a controlului judiciar, în sensul înlaturarii obligatiei mentionate la lit. d din ordonanta procurorului, respectiv obligatia de a nu se apropia de angajatii Operei Nationale Române Iasi. Mentine toate celelalte obligatii impuse inculpatului în cadrul masurii preventive a controlului judiciar. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Droguri găsite la perchezițiile de la Operă

Descoperire neașteptată, făcută de către anchetatori în timpul anchetei de la Opera Națională Română din Iași (ONRI)! Surse au dezvăluit că, la fiica vitregă a lui Cristi Minculescu (asistentul de regie Mădălina Minculescu de la Opera ieșeană) ar fi fost găsite droguri, mai exact grame de canabis! Aceasta apare în dosar în legătură cu modul în care firmele Tustream SRL și Altrax SRL ar fi asigurat diverse servicii, îndeosebi decoruri, pentru Opera din Iași.

De reamintit că, pe data de 1 martie 2021, procurorii au descins peste Beatrice Rancea, aceasta în calitate de manager al ONRI, fiind vizată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. De asemenea, au fost făcute percheziții inclusiv la celebrul designer Doina Levintza, cea care a creat costume pentru artiști. Beatrice Rancea, alături de alte 10 persoane au fost vizate de ancheta procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Toate au primit control judiciar.

Alături de Beatrice Rancea, în dosar mai apar Aligheri Iațâc, Șef Partidă, secretara ONRI, Iulia Solomon, Maria Eșanu, asistent scenografie, Daniela Ștefan Naforiță, contabil-șef al Operei

Alături de Beatrice Rancea, în dosar mai apar Aligheri Iațâc, Șef Partidă, secretara ONRI Iulia Solomon, asistentul de regie Mădălina Minculescu, fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, Maria Eșanu, asistent scenografie, Daniela Ștefan Naforiță, actualul contabil-șef, și Silvia Crețu, actualul șef de audit. Detaliat, potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații.

Spre exemplu: „acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”.

Adauga un comentariu