National

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: „Unitatea mobilă funcționează fără pacienți”

Publicat: 22 feb. 2021
Beatrice Mahler vorbește
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală

Doctor Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a afirmat că unitatea mobilă în care a avut loc incidentul de duminică noaptea, 21.02.2021, funcționează în parametri normali.

Totuși, momentan niciun pacient nu a fost mutat acolo deoarece se dorește să se supravegheze ce se întâmplă.

„În acest moment unitatea mobilă funcționează fără pacienți. O mașină de pompieri este în curtea Institutului să supravegheze că nu apar alte incidente și o să vedem mâine (marți – n.r.), din nou, împreună cu echipele ISU, concluziile celor 24 de ore de supraveghere”, a spus managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, luni, în cadrul unei intervenții într-o emisiune de televiziune.

Beatrice Mahler, noi informații despre incendiul de aseară: ”Colegii mei au văzut flacără și fum!”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a relatat primele concluzii după evenimentul neplăcut de seara trecută.

”Starea pacienților a fost reevaluată, atât a lor cât și a pacienților din Terapie Intensivă COVID din cadrul pavilionului, astfel încât, după evaluare, 4 din pacienții din unitatea mobilă au rămas pe secția de Terapie Intensivă și trei au rămas în secție.

Cei din Terapie Intensivă sunt ventilați non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secție în acest moment, au tot ventilație non-invazivă, dar intermitentă, cu saturații de peste 90% cu o concentrație între 10 – 14 l oxigen.

Până în acest moment nu au venit echipele ISU. Echipamentul aparține celor de la ISU și cu siguranță vor face cercetări și vor veni cu declarații în acest sens. În acest moment sunt controalele normale de informare ale Direcției de Sănătate Publice, probabil Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar ce este bine este că nici pacienții, nici personalul nu a fost în pericol”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

Adauga un comentariu