Actualitate

Managerul Spitalului din Tg. Cărbuneşti, unde staţia de oxigen a cedat, nu ştie cauza morţii celor doi pacienţi: „Eu nu am fost lângă ei să văd”

Publicat: 22 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Managerul Spitalului din Tg. Cărbuneşti unde staţia de oxigen a cedat nu ştie cauza morţii celor doi pacienţi Eu nu am fost lângă ei să văd
A fost activat planul roșu de intervenţie, în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat

Două persoane internate la secția de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde stația de oxigen a cedat vineri dimineața, 22 octombrie 2021, au decedat. Managerul unităţii medicale afirma faptul că nu poate ști în momentul de față din ce cauză şi-au pierdut viaţa cei doi pacienți pentru că nu se afla lângă ei.

Şeful unităţii spitaliceşti transmite că nu știe dacă cei doi au murit din cauza lipsei oxigenului sau nu, iar prefectul judeţului Gorj a făcut o declaraţie şocantă, menţionând că pacienții ar fi murit oricum, fiindcă aveau forme grave de COVID 19.

„I-am găsit morți după ceva timp, dar nu știu dacă din cauza oxigenului. Au fost găsiți morți la 7 fără. Eu nu am fost lângă ei să văd dacă au murit din cauza lipsei de oxigen sau nu”, a declarat dr. Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești, la Antena 3.

Mai apoi, medicul a transmis că se pare că cei doi au murit totuși din cauza lipsei de oxigen, potrivit informațiilor pe care le-a primit de la un medic aflat pe secție la ora decesului.

Declaraţia şocantă a prefectului judeţului Gorj: „Pacienţii mureau oricum”

Intervenţie de-a dreptul incredibilă. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, afirma faptul că în jur de 100 de persoane care erau internați la Spitalul din Târgu Cărbunești au fost evacuați, după ce stația de oxigen a unității s-a stricat. Pacienții sunt ventilați mecanic în momentul de fată. Mai mult decât atât, Iacobescu se consolează spunând ca pacienţii „oricum mureau că erau infectaţi cu o formă gravă Covid-19”.

„Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secția de AŢI, toți sunt evacuați”, a declarat Marcel Iacobescu.

Confom acestuia, pacienții în stare gravă sunt transportați către secția AŢI de la Târgu Jiu, iar ceilalți vor fi duși la alte spitale din județ.

„Toți bolnavii au fost trecuți aproape instantaneu pe tuburi de oxigen”, a mai spus prefectul.

Plan roşu de intervenţie, activat la Spitalul din Tg. Cărbuneşti

Reamintim faptul că vineri dimineaţă, 22 octombrie 2021, a fost activat planul roșu de intervenţie, în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

„A fost activat planul roșu de intervenție în urma unei defecțiuni apărute de stația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești. Sunt direcționate la fața locului toate forțele, încercăm să suplimentăm sursele de oxigen, până vom vedem cât de repede va fi remediată defecțiunea”, au declarat reprezentanții ISU Gorj.

Dr. Raed Arafat, despre evenimentul nefericit de la Gorj

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a transmis faptul că a fost anunțat imediat după ce planul roșu de intervenție a fost declanșat. Oficialul a transmis că problema era la stocatorul de oxigen. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale.

„Eu am fost informat imediat că s-a declanșat planul roşu. S-au mobilizat mai multe resurse din județele vecine, inclusiv cu butelii de oxigen. Este o problemă la stocatorul de oxigen. Aşteptam firma de mentenanță să vină să rezolve problema. Au fost trimise 5 ambulante SMURD, 4 SAJ și o mașină TIM, iar din județele vecine s-au trimis mai multe maşini plus butelii de oxigen. Stocatoarele sunt noi, nu puteam ști când se defectează. Vom vedea cu exactitate cauzele”, a transmis medicul Raed Arafat.

Adauga un comentariu